Aktuális

A test legszebb domborulata

Van, akit a kicsi, kerek, feszes popó gyönyörködtet, van, akit a nagyobb, kerekebb, kissé puhább fenék hoz igalomba. Ezért nem árt, ha ismerjük hátsó fertályunkat, és azt is, hogyan hozhatjuk még jobb formába.





A hátsó fertály ideálképe az idők során folyamatosan változott, de a jelentését tekintve ugyanaz maradt: nem egyszerűen a hát meghosszabbítása, hanem a nőiesség ősi szimbóluma. Viselkedéskutatók szerint a férfiak a nők hátsó kerekdedsége iránt különleges érdeklődést mutatnak, és ezzel minden nő tisztában van. Talán ez is oka annak, hogy kritikusabban ítélik meg ezt a testtájukat.

A puha

Ismertetője: A bőrön a popó és a lábak találkozásánál ránc húzódik. A fenék pedig lefelé lóg, ettől körte formájú.

Cél: A fenék feszesítése.

Mozgás: Feküdjön a hátára a padlón, a lábát hajlítsa be, és a térdei közé szorítson egy labdát. Miközben megemeli a medencét, a térdével szorítsa a labdát, hogy ne essen ki. Ismétlés: 5x 20 gyakorlat.
Ajánlott sport: biciklizés, fallabda.

Ápolás: A reggeli és az esti tusolás után használjon olyan anti-cellulit krémet, melyben a kötőszöveteket erősítő E-vitamint, kóla és koffein kivonattal mikrokapszulába zárták, amelyek fokozzák a nyirokáramlást, felgyorsítják a zsírégetést. (St. Ives Swiss Formula fotó)

Extra tipp: Csipkedő masszázs aktivizálja a nyirokkeringést és feszesít – a mutatóujjat, a gyűrűsujjat és a kisujjat úgy közelítse a nagyujjhoz, hogy kis kört képezzen, majd a bőrt ebbe csippentse fel.

Étkezési tipp: Mondjon le a kávéról, a kóláról, a sózásnál használja a tengeri változatot, de csak keveset. Egyen hetente kétszer főtt rizst, a gyömbér és a chili paprika fokozza az anyagcserét.

Öltözködés: Tabunak számítanak az olyan szűk ruhák, melyek a popót hangsúlyozzák. Viseljen feneket formázó – úgynevezett push-up – bugyit, felül pedig lezser, hosszított fazonú blézert, blúzt.

A lapos

Ismertetője: Csontos és sovány, szilvamag formájú. Sokszor előfordul túlzásba vitt fogyókúra után.

Cél: A popó kerekítése.

Mozgás: Izmokat kell építeni, ezért intenzív mozgást igénylő sportok ajánlottak, mint amilyen az aerobik, a steppaerobik, az ugrókötelezés. Reggel és este otthon: álljon a faltól egy lépésre, hátát döntse a falnak, a has és a fenék izmait feszítse meg. Egyenes háttal mozogjon le, amíg a térde 90 fokos szöget zár be. Ismétlés: 5×20.

Ápolás: A striák, a fogyási, terhességi csík megakadályozására, vagy a már kialakultak felszámolására kifejlesztett krémet reggel, zuhanyozás után szárazra törölt bőrbe, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal masszírozzon. (AVON fotó e-mailen)

Extra tipp: A hideg zuhany fokozza a bőr vérellátását, a sejtek megújulását, és feszesíti a kötőszövetet. Minden reggel körkörösen irányítsa a vízsugarat a combjára és a fenekére.

Étkezési tipp: Étkezzen úgy, mint a Földközi-tengernél lakók. A zöldségeket kombinálja báránnyal, csirkével, hallal, vagy rizzsel, tésztával, kenyérrel. Ne sajnálja az olívaolajat, a friss fűszernövényeket sem!

Öltözködés: Ne viseljen se sztrecs nadrágot, se olyan vékony anyagból készült szűk szoknyát, melyen szinte átnyomódik a bőr. Ezek ugyanis tovább lapítják a popót. Optikailag kerekít a kifelé, lefelé bővülő szoknya, ruha.
A test legszebb domborulata – II. rész>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top