Aktuális

Lazulj el a kezem alatt!

Biztosan sokuknak ismerõs az érzés: munkából hazaérve, vállunkon az egész nap fáradságával, fejükben pedig enyhe zsongással, nehezen hangolódunk rá az otthoni, nyugodt légkörre. Néhány megfelelõ mozdulat, érintése, egy rövidke és gyöngéd masszázs azonban segíthet az ellazulásban.





Ugyanis egymás érintése és a masszázsfogások egyszerre nyugtató, frissítő és fáradtságűző hatása tökéletes segítség az otthoni harmónia megteremtéséhez. Íme néhány praktikus mindenki által könnyen elsajátítható fogás, amivel kényeztethetjük partnerünket és ő minket!








1.

Kedvesünk helyezkedjen el kényelmesen, ezt megteheti egy széken ülve, vagy ágyon hason fekve, majd kezdjük el masszírozni a vállait, mindkét kezünkkel, mintha gyurmát forgatnánk tenyerünkben.








2.

Két kezünk együttes munkájával dolgozzuk meg a váll mindkét oldalát külön- külön. Körülbelül úgy, mintha tésztát gyúrnánk.





 




3.

A nyak és tarkó területét se hagyjuk ki! Könnyed, hullámzó mozgással, ujjainkkal enyhe nyomást gyakorolva a nyakra haladjunk felfelé, egészen a hajas fejbőrig.







4.

Két kezes fogás esetén kezeinket egymás fölé helyezve gyengéd csavaró mozdulattokkal, de az előző fogásnál is alkalmazott hullámzó mozgást megtartva haladjunk lentről felfelé.








5.



Dörzsöljük át partnerünk egész hátát! Alulról felfelé haladva, mindkét tenyerünket a háton tartva, ujjainkkal haladjunk felfelé, mintha zongoráznánk.







6.



Összezárt tenyerünk élével támaszkodjunk a másik hátára, tenyereinket összedörzsölve haladjunk felváltva a gerinc mindkét oldalán lentről felfelé.









7.

Tenyerünk sarkával apró köröket írva, dörzsöljük át a lapockák körüli területet.










8.

A hát masszírozását fejezzük be néhány levezető simítással. Kezeinket legyezőszerűen szétnyitva alulról felfelé haladva simítsuk át néhányszor az egész hát területét.


 







9.

Ha jólesik, ujjainkkal átdörzsölhetjük a fejbőr egész területét, ez nagyon frissítően hat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top