Aktuális

Sokat ér a nevem!

Kezdõ korában a filmes guruk azt tanácsolták, változtassa meg a nevét, mert a Zellwegert nem fogják megjegyezni. Nos, súlyosan tévedtek, mert ma már Oscar-díjas világsztár.





Szívmelengetően természetes a játéka, szeretnivaló az egyénisége. Olyan, mintha a barátnőnk volna – egy helyes lány a szomszédból. A férfiak olvadoznak, hogy milyen szexi. Lelkük mélyén ilyen nőről ábrándoznak, aki a nyakukat átkulcsolva suttogja el bánatát, ők meg felnyalábolják, és lecsókolják a könnyeit.

Karriertörténete igazi, megvalósult amerikai álom, amely így szól: ha tehetséges vagy, és melletted áll Fortuna, tündér keresztanyád, akkor mindegy, milyen környezetből startolsz, bármi lehet belőled. Híres lehetsz, és nagyon gazdag. A tündér keresztmama picit késett. Bár ha arra gondolunk, hogy Renée tíz év alatt sztár lett, akkor ez csak a pálya első szakaszára áll, amíg bebizonyította, hogy kitart elhatározása mellett. Mert a bátraké a szerencse.


Pomponlány Texasból







A Chicago című filmben Richard Gere-rel, szuper formájukat hozák mindketten
Zelly – így becézik –, ízig-vérig vidéki lány, texasi. Norvég anyától és svéd apától 1969. április 25-én született. Titokzatos, mint a sarki fény, szorgalmas és kevés beszédű. Szülei már Amerikában látták meg a napvilágot, de a szőke, kékszemű Renée büszke a gyökereire, ezért nem akart lemondani családnevéről, amelyet világhíressé tett.

A középiskolában lelkes színjátszó volt, tornázott, és iskolai meccseken ott lengetett a vezérszurkolók között. Városuk, Katy olyan icipici, hogy se mozija, se színháza nem volt 1987-ig, így a kislány csak az iskola ünnepségeken mutathatta meg oroszlánkörmeit. Ám amint Austinban beiratkozott angol szakra, egy világ – a film- és színházművészeté – tárult fel előtte. Mozirajongó lett, végignézte a huszadik századi művészfilmek javát, drámakurzusra is beiratkozott. Igaz, prózai okból: hogy megszerezze a diplomához hiányzó kreditpontszámokat, de közben ráérzett a játék ízére, és úgy döntött, színész lesz.
Szerencsét próbált Hollywoodban, ám kísérlete totális kudarcba fulladt. Keserű szájízzel mondta utóbb: “Los Angelesben megtanultam, milyen ember nem szeretnék lenni soha.” Hollywood éttermeiben, szállodáiban akkoriban is mosogatólányok és felszolgálófiúk százai reménykedtek, hogy egy arra kószáló producer meglát bennük valamit, és szereplőválogatásra hívja őket. Aztán, ha nem jött össze, továbbálltak. Ám az igazi tehetség, ha szenved is a kudarctól, nem adja fel. Renée hazai vizeken próbálkozott tovább, Houstonban járt meghallgatásokra, és 1994-től feltűnt kisebb-nagyobb szerepekben. Forgatáson ismerte meg Matthew McConaughey-t, aki új forgatókönyvén dolgozott.








Az Én. én és az Irén című film forgatása alatt egymásba szerettek Jim Carrey-vel
Csillag születik


A lánynak tetszett a könyv, elment a szereplőválogatásra, és megkapta a főszerepet. Annyi jó kritikát söpört be, hogy úgy érezte, most vagy soha, itt az idő, hogy bevegye Hollywoodot. Los Angelesbe költözött. Az Angyalok Városa ezúttal barátságosabban fogadta, megérkezett Fortuna keresztmama is, és 1996-ban megtörtént a nagy áttörés, Tom Cruise oldalán berobbant a filmvilágba.


Közben szerzett néhány ellenséget – a női sztárok világában! –, hiszen a Jerry Maguire főszerepéért olyan nagyágyúk vetekedtek, mint Cameron Diaz, Bridget Fonda és Winona Ryder, ám a szerepet végül ő kapta meg. Hatalmas sikerrel hálálta meg a bizalmat. Kasszasikerrel. Ezek után az álomgyár már számolt vele. Meryl Streep társaságában tűnt fel a vásznon, és hétszámjegyű lett a bankszámlája.
Sokat ér a nevem! – II. rész>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top