Aktuális

Mondja, mit ajánl influenza megelõzésére?

Az orvos által felírt gyógyszerek mellett legkülönfélébb betegségeinkben, rossz állapotunkban sokat segíthetnek a természetgyógyászati szerek is.





De még pontos diagnózisunk ismeretében sem könnyű eldönteni, melyiket válasszuk. Havonta jelentkező sorozatunk ebben próbál segíteni, egy-egy betegséget számba véve, és a pénztárcánkat is megkímélve. Ezúttal a felső légúti betegségeket megelőzésében hasznos szereket ajánlunk.

Ájurvédikus szer

Az indiai ájurvéda ősi gyógyászati szere a sitopaladi churna por, mely felső légúti betegségek megelőzésére és köhögéscsillapításra is kitűnő. Egyszerre édes és csípős, így bevétele után érdemes azonnal(!) inni egy kis folyadékot. (Dabur, 700 Ft)


C-vitamin és csipkebogyó

Az influenza és “társai” kezelésében talán a legfontosabb a C-vitamin. Tablettában, rágó formában, pezsgőtablettában egyaránt megvásárolhatjuk, de még fokozottabb hatást érünk el, ha egy másik, a felső légúti betegségek megelőzésében és kezelésében hasznos alapanyaggal, a csipkebogyóval kombináljuk. A csipkebogyó ugyanis olyan anyagokat is tartalmaz (bio-flavonoidok), melyek megkönnyítik a C-vitamin felszívódását. Egy egészséges felnőtt napi átlagos C-vitamin szükséglete 60 mg, a rágótabletta formájú termékből napi 3 biztosítja ezt. Mivel hozzáadott cukrot nem tartalmaz, cukorbetegek is fogyaszthatják! (BiYo Product Kft., 550 Ft/100 db)


Echinacea

Az indiánok által felfedezett bíbor kasvirág (Echinacea) olyan anyagokat tartalmaz, melyek az immunrendszert erősítik, és képesek megelőzni a krónikus baktériumok okozta fertőzések körforgását. Cseppek formájában megvásárolható változatát csak felnőttek szedhetik, mivel alkoholt is tartalmaz (900 Ft/50 ml, Dr. Theiss, Salus). Felnőtteknek és gyerekeknek is ajánlott azonban az Echinacea tea (Bioextra Kft., 300 Ft) és a cukormentes bonbon (Dr. Theiss, 600 Ft). Ginsenggel együtt adott tablettaként is rendkívül hatékony, ősztől tavaszig érdemes szedni. (Béres Rt., 1000 Ft/14 db)


Eukaliptusz olaj

Influenza megelőzésére az illóolajok közül hasznos az eukaliptuszé. Áldott állapotban és csecsemőknél, kisgyermekeknél – kb. 5-7 éves korig – ne alkalmazzunk illóolajokat! (Kb. 400 Ft/10 ml, előállítótól függetlenül.)


Grépfrútmag-kivonat

A grépfrút C-vitaminban gazdag, ráadásul természetes antibiotikumos anyagokat is tartalmaz. A grépfrútmag-kivonat több száz baktériumtörzset képes elpusztítani. Tömény ízén könnyen segíthetünk, ha beszedése után rögtön iszunk egy pohárka vizet. Afták, ekcémák, székrekedés, fogínygyulladás ellen is hasznos. (Bioextra Kft., 1200 Ft/20 ml)


Propolisz

A számos betegséget gyógyító propolisz, csepp változata a felső légúti betegségek megelőzésére, általános erősítésre szolgál. Fokozza az antibiotikumok hatását. Mivel alkoholt tartalmaz, csak felnőtteknek adható! (Finomvegyszer, 600 Ft/50 ml) Tabletta formája a szájüregi és torokgyulladások megelőzésében hatásos, vagy a kialakult betegségnél, a panaszok enyhítésére. (Naturland, 450 Ft/20 db)






Vöröshagyma


A vöröshagyma kivonatát és szójaolajat tartalmazó kapszula gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása révén csökkenti a légúti megbetegedések kialakulásának veszélyét. Napi 3×1-2 darabot érdemes szedni, kúraszerűen. (Biogal, 550 Ft/30 db)

Jó tanács

Figyelmesen olvassuk el a gyógyhatású termék tájékoztatóját! Előfordulhat, hogy például bizonyos betegségeknél, életkorban nem szedhető; más (gyógy)szerek hatását lerontja vagy akadályozza; egy időben nem vehető be más szerekkel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top