Aktuális

Mit ajánl az immunrendszer erõsítésére?

Az orvos által felírt gyógyszerek mellett legkülönfélébb betegségeinkben, levert állapotunkban sokat segíthetnek a bioboltokban, naturpatikákban kapható termékek is.

 Havonta jelentkező sorozatunk ebben próbál segíteni, egy-egy betegséget számba véve, és a pénztárcánkat is megkímélve. Ezúttal az immunrendszert erősítő áruk közül válogattunk.





Ájurvédikus szerek

Az ősi indiai gyógyászat mai terméke a Shilajit kapszula, mely javítja a testi és a szellemi kondíciót, betegségek utáni legyengült állapotok kezelésének kiegészítésében kiváló. Fokozza a vitalitást, erősíti az immunrendszert.
Nem csoda, hogy hasznos: 44 gyógynövény hatóanyagaiból áll össze a Chyawanprash – Vital Jam, mely vitaminokban gazdag immunrendszer-erősítő, segít az általános erőnlét fenntartásában, betegségek megelőzésében, különösen a téli időszakban.
(Dabur 100 db/1400 Ft; 250 gr/1500 Ft)



Aloé vera


Az aloé veráról közismert, hogy gyulladáscsökkentő, ám jó tudni, hogy erősíti az immunrendszert, méregtelenítő, és segít a rák elleni küzdelemben. Alkalmas bakteriális fertőzések megszüntetésére a vastag- és vékonybélben. Ízlésünktől függ, melyik változatát használjuk, nekem a 10 üvegcsét tartalmazó kivonat volt a leghatásosabb (Oriental Herbs, 950 Ft). Kapszula változatából 3 x 1 javasolt naponta (1900 Ft). Megvásárolhatjuk italkoncentrátum formájában is, ami igen kellemes ízű, bár kissé borsos árú, de napi 1 dl-t elég belőle elfogyasztani. (Ez többféle áron kapható, a legolcsóbb: 500 ml/900 Ft.)

Homoktövis

A homoktövis az egyik legrégebben használt gyógynövény, az immunrendszer stabilizálására is kitűnő. A homoktövislé sok aszkorbinsavat tartalmaz, emellett gazdag E-vitaminban és karotinban. Betegségmegelőző, általános erősítő, a szervezet ellenállását fokozó hatású szer, növeli a légúti fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. Olaj formája – speciális zsírsav összetétele révén – csökkenti a vér koleszterinszintjét, így lassítja az érelmeszesedési folyamatok kialakulását. Gombásodás és a megfázás következtében könnyen létrejövő gyulladásos folyamatok, gyakori vizelési ingerek megelőzésében hasznos, különösen a hidegre túlérzékeny betegeknek ajánlott (30 ml/1000 Ft). A homoktövis-tabletta jótékony lehet téli influenzajárvány idején, továbbá egyes allergiák, például szénanátha esetén. Hozzájárul a fizikai és a szellemi teljesítőképesség növeléséhez, de szedése ajánlott étvágytalanság, testi és szellemi fáradtság esetén, betegség utáni lábadozás időszakában is (10 db/350 Ft). Nektár formája szerintem kifejezetten finom, natúr és sárgarépás változata egyaránt jó ízű (Bio Berta, 330 ml/500 Ft).





Lapachofatea


Az argetin lángfa (bíbor lapacho) belső kérgének egyik összetevője hatékony a vírusos fertőzések, paraziták számos fajtája ellen. Segíti az immunrendszer működését, gyulladáscsökkentő, antibakteriális, hatékony a gombák, különösen candida albicans ellen (100 gr/700 Ft).

Zöldtea

Ősidők óta az egyik legerősebb egészségmegőrző termék, mely ráadásképpen méregtelenít, frissít és figyelemserkentő is. B- és C-vitamin tartalma jelentős. Ha a számtalan teaváltozat egyikét választjuk, röviddel az étkezések után igyuk, persze, nemesebb a szálas, mint a filteres változat. Hatását növelhetjük, ha más, szervezetet erősítő alapanyagot is tartalmazó változatát választjuk (például papajás: 400 Ft, aloé verás, gingko bilobás: 600 Ft/20 db). Kapszula formájából napi 1-2 szem szükséges, de ebből is készíthetünk teát (Sunlife, 1100 Ft, Preventor 1000 Ft), más változata szintén 60 darabos, abból 3×1-2 szemet kell bevenni (Bano, 1600 Ft). Ez utóbbiban több a zöldtea-kivonat, míg az előző kettő koffeint is tartalmaz, tehát akár a kávét is kiválthatjuk velük…

+1 csemege

Íme, a biztos cáfolata annak, hogy ami nagyon egészséges, az csak rossz lehet! A kifejezetten ízletes mézes aszalt jujuba a toxikus anyagok hatását lassítja és gyengíti, így nemcsak táplálja, de részben tehermentesíti is a létfontosságú szerveket, javítja a hangulatot, csökkenti a hőhullámot. Jelentős mennyiségben tartalmaz természetes ásványi anyagokat, vitaminokat, aminosavakat (Oriental Herbs, 20 dkg/500 Ft).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top