Aktuális

Bioboltban jártunk

Az orvos által felírt gyógyszerek mellett legkülönfélébb betegségeinkben, levert állapotunkban sokat segíthetnek a bioboltokban, naturpatikákban kapható termékek is.




De még pontos diagnózisunk ismeretében sem könnyű eldönteni, melyiket válasszuk. Havonta jelentkező sorozatunk ebben próbál segíteni, egy-egy betegséget számba véve, és a pénztárcánkat is megkímélve. Ezúttal a csontritkulás megelőzésére szolgáló áruk közül válogattunk.

Az osteoporozis főként az idős hölgyeket fenyegeti, de megelőzést már huszonéves korban is érdemes elkezdeni! Ennek egyik legfontosabb eleme a kalciumpótlás, melyet a tejterméket fogyasztásán kívül, számos más módon is megtehetünk.

Kalciumvariációk

A csak kalciumot tartalmazó pezsgőtabletták mellett gazdag a komplex összetevőjű szerek választéka. Gyakori kísérő anyag a magnézium, mivel mindkettő részt vesz az idegműködésben, az izmok felépítésében, a csontozat és a fogazat kialakulásában. Rendkívüli szerepük van a növekedésben és a betegségből való felépüléskor.
Pluszban cinket találunk még egy másik változatban, mely 30 napra elegendő. Csonttörések gyógyulásának elősegítésére szolgál, várandós és szoptatós anyáknak is ajánlott. (Selenium Pharma, 1000 Ft) A kalcium D-vitaminnal kiegészített formája szintén 30 napra elég (Parma Produkt, 650 Ft) A kalciumot és a magnéziumot szilíciummal egészítették ki a 30-60 napra elegendő tablettánál (Pharma Nord Kft., 1300 Ft) Ezek a plusz anyagok a kalcium beépülésében hasznosak.

Amaránt





Az inkák kincseként ismert amarántot a hetvenes évek óta újra felfedezték, és a legértésesebb tápanyagtartalmú gabonák között tartják számon. Fehérjéjének összetétele és biológiai értéke számos közismert fehérjeforrásét meghaladja, kalciumtartalma például a búzáénak közel négyszerese, magnéziumtartalma pedig tizenháromszorosa! Adható búzaliszthez, megfőzve finom köret, hasonlóan pattogtatható a kukoricához, de tölteléknek, panírnak is kiváló. (Klorofill Bt., 100 mg/200 Ft)

Cápaporc

A cápáknak közismerten erős az immunrendszerük, és gyorsan gyógyulnak a sebeik. A porcaikban található anyag, a mucopoliszacharidok segítségével a mi immunrendszerünket is erősíthetjük, megelőzhetjük a csontritkulást, kezelhetők velük az ízületeket, a csontokat ért gyulladásos betegségek (például: Vita-Caps, 60 db/1400 Ft).





Cékla


Többféle formában is hozzájuthatunk, ha például nem szeretjük a céklát. A cékla-fokhagyma, kettős összetevőjű tabletta magas kalcium- szilícium-, foszfor- és magnéziumtartalma révén véd a csontritkulástól. (Bionit, 45 db/500 Ft) Lucernával kombinált változata hasonló hatású, ráadásképpen mindkettő erősíti a körmöket, természetes vaspótlók és vizelethajtók. A fokhagymás variáció a magas vérnyomásban különösen szenvedőknek ajánlott, a másik pedig a felfúvódást is gátolja (Kombucha Hungary Kft., 150 db/1800 Ft). Ha nincs kedvünk bíbelődni a cékla főzésével vagy frissen facsarásával, lé formájában is megvásárolhatjuk (Dr. Steinberger, 750 ml/1100 Ft).



Cikóriagyökér


Nem elég a kalcium, a vas és a magnézium pótlása, a szervezetnek ezeket hasznosítania is tudnia kell! Az ásványi anyagok beépülésében segít a cikóriagyökér-kivonat, mely rendben tartja a bélrendszert, ezáltal növekszik ellenálló képességünk. Antibiotikumos kezelések után különösen ajánlott. (Feedtrade Bt., 1800 Ft)

Tojáshéj

A népi gyógyászat ősidők óta ismert szere a porrá tört tojáshéj. Ez ma is hasznos, bár megfelelő eljárással, higiénikus körülmények között kell elképzelni az előállítást. Az így készült csonterősítő tabletta, illetve por jól felszívódó formában tartalmazza a kalciumot, valamint további makro- és mikroelemeket. Szinte bármelyik életszakaszban hasznos, hiszen segít az egészséges, szilárd csontrendszer és az ép fogazat kialakulásában, a változókori és időskori csontvesztés esetén, de a csonttömeg megőrzésében is jótékony hatású a kritikus élethelyzetekben, azaz terhesség, szoptatás, csonttörés, rendszeres sportolás idején. (Osteofit Kft., 100 gr/1200 Ft)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top