Aktuális

Nõk Lapja Kvíz – II. rész





Majomper

1925-öt írunk. A helyszín Amerika. Egy John Thomas Scopes nevű biológiatanárt letartóztatnak majd elítélnek, mert az ember és a majom rokonságát tanítja diákjainak. Az ügy világszerte nagy vihart kavar. A Legfelső Bíróság később megsemmisíti az ítéletet, de a darwinizmus oktatását tiltó törvény érvényben marad.

A daytoni majomperként elhíresült esetből 1960-ban film is készült – Spencer Tracy főszereplésével. Az „Aki szelet vet” című film rendezője a közelmúltban elhunyt, gyakran Hollywood lelkiismereteként emlegetett Stanley Kramer volt. Bár a két órás mozifilm az evolúciótan és teremtéselmélet ádáz küzdelmét mutatja be, az utolsó jelenetben az ateista ügyvéd mégis egy Darwin-könyvvel és egy Bibliával a kezében hagyja el a tárgyalótermet.

Magas vagy alacsony?

Bochkor Gábort, a játék műsorvezetőjét kérdeztük:

– A magas vagy az alacsony nőket kedveli?

– A magasság sosem számított igazán, a múltban voltak magasabb és alacsonyabb barátnőim is. Na jó, azért zavaró lenne, ha sokkal magasabb lenne a kedvesem.





– Érződik egy nő személyiségén, hogy magas vagy alacsony?


– Még soha nem vettem észre ilyesmit. Ellentétben a férfiakkal, akik között – tapasztalataim szerint – az alacsonyabbaknak jobban meg kell küzdeniük az érvényesülésért.

– Akkor a műsorban miért nem a férfiak küzdenek egymással?

– A cél egy közös nevetés, egy kellemes este. A jövőben lesznek olyan műsorok is, ahol a szereplők között valós ellentétek feszülnek. Néhány adás múlva például a ferencvárosi és az újpesti szurkolók fognak egymással megmérkőzni…

Megoldások:

1.) 2
2.) 1




3.) 3
4.) 2
5.) 2
6.) 1

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top