Aktuális

Nappali vagy háló? Mindkettõ!

Legyen az elsõ önálló lakásába költözõ fiatal pár, vagy a gyermekek gyarapodó száma miatt külön hálószobát feladni kényszerülõ család, a fenti dilemmával sokak szembesülnek.





Bár tökéletes megoldás talán nem is létezik, mégis egy többféle funkciónak megfelelő helyiség berendezésekor csupán néhány szabály betartásával jól használható, élhető végeredmény születhet.

A bútorok kiválasztásánál az első és legfontosabb szempont, hogy a helyiség mérete megengedi-e, egy állandó hálórész kialakítását, vagy – vállalva a szoba napi rutinná váló részleges átrendezését – az alvást egy kinyitható kanapén kell megoldani. Ha az utóbbi eset forog fenn, a megfelelő ággyá alakítható bútor megvásárlása előtt a következőkre érdemes fokozott figyelmet fordítani. Tájékozódjunk a fekvőfelület nagyságáról, mivel a túl kicsi méret minden pihenésre szánt órát megkeseríthet. Teszteljük le, hogy milyen könnyen alakítható ággyá a kiszemelt darab, hiszen ez mindennapi életünk része lesz lesz, illetve bátran próbáljuk ki, fekve és pedig ülve is. Ha sikerült megtalálni a lehető legjobb darabot, következhetnek a kiegészítők.



Egyetlen nagyméretű dohányzóasztal helyett például inkább több kisebbet helyezzünk el, amelyek könnyebben mozgathatók, akár éjjeliszekrényként is jó szolgálatot tehetnek. Kis helyiségek esetén világosabb színűeket érdemes választani, sőt, az átlátszó műanyag asztalkák nemcsak könnyűek és strapabírók, de szinte láthatatlanok is. Fotelekből is a kisebb és könnyű változatok célszerűbbek, ha a többi bútor stílusával harmonizál, kerekeken guruló ülőkéket ajánljuk, mivel azokat egyetlen mozdulattal elkormányozhatjuk az útból. S amennyiben az ágynemű színvilága is harmonizál a helyiség egészével, még véletlenül sem lesz olyan érzésünk mintha egy tábori ágyon kellene elszenvednünk néhány vendégéjszakát.






A kanapéból támláját hátrahajtva kényelmes fekhely lesz (Inno Shop)

A vidám mintás ágynemű akár dekoráció is lehet

Még a kapucsínós poharak mintája is harmonizál a berendezéssel

A kanapé kárpitja és az ágynemű színvilága fiatalosságot és dinamizmust sugall

A fotelek könnyen mozgathatók, az asztal szintén összecsukható, ráadásul még a tévé is hordozható

Az asztalkákat egymásra helyezve univerzális tárolórendszert alkothatunk

A színek és minták kiválasztását már a tavaszi ruhatrend inspirálta (Woman’s Secret)

Fotó: Körmendi Imre • Styling: Rothman Gabriella • Modell: Starface Modellügynökség www.starface.hu • Helyszín: Inno Shop

Üzletlista:

Inno Shop: 1092 Bp. Ráday u. 45.
www.innoshop.hu • Kartell: 1051 Bp. József Attila u. 20. • Kika: Budaörs, 1135 Lehel u. 51. • Woman’s Secret: Mammut II., Westend City Center, Árkád

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top