Aktuális

Újholdra megújulunk

Amikor ránk tör a tavaszi fáradtság – és a naptár szerint már tavaszt írunk – minden segítség jól jöhet ahhoz, hogy megõrizhessük szépségünket.





Ilyen segítség lehet a Hold mágikus ereje, hiszen a különböző holdfázisok megkönnyítik a fogyást, a méregtelenítést, az anyagcserét, bőrünk megtisztulását – azaz a megújulást.

Természetesen nem elég csupán a Holdra bízni a szépülésünket, és várni a csodát! A legjobb eredmény eléréséhez fel kell készülnünk. A következő fogyó Hold, illetve újhold fázisáig beszerezhetjük a szükséges alapanyagokat, és lelkünkben is megerősíthetjük magunkat ahhoz, hogy új élet köszöntsön ránk.

A növény ereje a fürdővízben

Az algákat vagy gyógynövényeket tartalmazó fürdőnek a fogyó Hold időszakában különösen mély tisztító hatása van. Főként akkor, ha fürdés előtt testradírral eltávolítjuk bőrünkről az elhalt hámsejteket, amelyek megakadályozzák a tisztulást. Ez ugyanis a méregtelenítési folyamatot élénkíti. Ilyenkor, tavasszal, még ha hó borítja is a tájat, érdemes gyakrabban radírozó hatású tusfürdőt használni, hiszen a fűtéstől kiszáradt, kipikkelyesedett felhámot le kell dörzsölnünk magunkról. Szerezzünk be tehát algát tartalmazó fürdőhabot, de az is jótékony hatással bír, ha három, hársfavirágot tartalmazó teafiltert felforralt vízben 15 percig állni hagyunk, majd beöntjük a fürdővízbe, amelyben 20 percig lazítunk.

Fogyó holdnál

Aki néhány kilót is le szeretne adni, hogy alakját újra csúcsformába hozza, annak a fogyó Hold, illetve az újhold fázisára kell koncentrálnia. Mivel most járunk ebben az időszakban, a következő pont húsvét utánra esik. Valószínűleg többünknek jól jön majd egy kis karcsúsodás az ünnepek után, húsvétkor viszont lelkiismeret-furdalás nélkül „bűnözhetünk”, hiszen tudjuk, hogy utána könnyebb lesz megszabadulni a fölösleges kilóktól. Készüljünk föl egy kiadós méregtelenítő-izzasztó kúrára! Tehetjük ezt szaunában, de otthon, a fürdőszobában is minden adott ehhez. S mivel a fitneszprogram elkezdéséhez is kiváló ez az időszak, áprilisra vegyünk egy fitneszbérletet, vagy kérjük kölcsön barátnőnktől az alakformáló videokazettáját!





Slankító izzasztókúra


Ez a kúra különösen azért kiváló, mert a fogyás következtében esetleg megereszkedő bőrt azonnal feszessé varázsolja. Nem kell hozzá más, mint egy használaton kívüli hosszú pamuting (nézzünk körül férjünk szekrényében!) és egy marék tengeri só. 3 dekagramm sót egy tál forró vízben föloldunk, belenyomkodjuk az inget, és pár percig ázni hagyjuk. Utána a nedves inget felvesszük, vastag frottírköntösbe burkolódzunk, és egy órát izzadunk ebben a dunsztkötésben, amit kövessen egy rövid tusolás! A bőrre kerülő sóréteg aktivizálja a sejtek anyagcseréjét, és megszabadít a hátunkat, dekoltázsunkat elcsúfító pattanásoktól, amelyek a téli időszakban hajlamosak elszaporodni.
Használhatunk feketeiszap-pakolást is, amelyet a problematikus helyekre kell felkenni vastagon – popó, comb, has, csípő –, majd háztartási fóliával alaposan körbetekerjük magunkat. Ügyeljünk arra, hogy az iszapot mindenhol befedjük, mivel még előmelegített frottírtörölközőbe is be kell bugyolálnunk az érintett testrészeket, és jobb, ha az iszap csak a bőrünkre hat, nem pedig a törülközőre. 20 percig maradjunk az iszappakolásban, majd alaposan zuhanyozzunk le!

A teljes cikk a 10. heti, március 9-én megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top