Aktuális

Bók & csók

Ha utoljára az elmúlt évezredben indult neki az éjszakának, akkor bizony érhetik meglepetések: pár esztendõ alatt alapjaiban változott meg a férfi-nõi kapcsolat.





Hármas szabály
Régen: Szexuális forradalom ide vagy oda, az a férfi, akinek komoly szándékai voltak, bizony betartotta a játékszabályokat, és nem akarta azonnal ágyba dönteni a nőt. Még a Riga moped láncánál lazább srácok is betartották a hármas szabályt: egy hónap séta, egy hónap csókolózás, egy hónap petting után lehetett rátérni a komolyabb testi ismerkedésre. És bár a párok a hetvenes évek-ben sem mindig vártak az esküvőig a szeretkezéssel, azért a férfiak érezték, hogy az első éjszakán bizony ajándékot kapnak a nőtől, amikor odaadja magát.


Most: Nem csókolt meg az első randi végén? Vagy buzi, vagy nem tetszettél neki! – hangzik a barátnők sommás értékelése. Mert a hosszas várakozás kiment a divatból. Persze a férfiak ma is szeretik, ha egy nő kéreti magát, de a hármas szabály kicsit lerövidült. Aki első este ágyba bújik, azt vissza sem kell hívni, aki a másodikon már lefekszik, azzal lehet valamit kezdeni, de aki
a harmadikon sem hajlandó akcióra, annak rejtett testi hibája van. Netán reménytelenül szerelmese a régi idők romantikájának…?

Póz-tanácsadó
Régen: Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, dalolták a tévétorna alatt, de akkoriban senki nem gondolta komolyan, hogy éppen az ágyban kellene elkezdeni az akrobatikát. Ha a párok bemásztak az ágyba, alulra az asszony hengeredett, rá a férfi, és már indult is a paplan alatti lepedőgyűrés. Jó pasinak az számított, akinek minél nagyobb szerszáma volt, és azt minél gyakrabban használni is tudta. Előjáték, G-pont s más efféle úri huncutság nem zavarta még
a férfiak egóját. Amint abban sem kételkedett a többségük, hogy amit csinálnak, vajon jó-e a nőknek. Miért is ne volna az, ha a férfiak minden alkalommal élveznek?


Most: Napjaink szuperhímjei már nem az aktusok számával mérik le önnön férfiasságukat, hanem azzal, hányszor juttatják el a csúcsra partnerüket. (Végre egy jó divathullám!) A paplan lekerült az ágy mellé, mert ha a nők vannak felül, akkor nem lehet csendesen elbújni. Ez a póz ugyan több élvezetet szerez, de tőlünk nagyobb edzettséget (combizom!), önbizalmat és nyíltságot kíván. Sajnos meg kell békélni azzal, hogy a pornófilmeken felnőtt generációt már nem hozza izgalomba egy csábos tekintet – elvárja az érzés mellé a látványt is.

Hárman párban
Régen: Többen egyszerre?! Csakis mélységesen illuminált állapotban, nagy titokban. Hiszen akiről kiderült, hogy többen is nyalogatták róla a Limo-port, az utána soha nem mosta le magáról, hogy huncutabb, mint a Skála kópé.


Most: Egyre többen dicsérik ezt a felállást. A dicsekvő barátnők szerint két pasi valóságos csodát tud művelni az ember lányával – harmadiknak beszállni egy párocskához vendégszereplésre szintén izgalmas szexuális élmény lehet. De tudni kell, hogy meglévő kapcsolatba beszervezni egy bármilyen nemű harmadik felet kockázatos vállalkozás, és az alapjáraton monogám nők közül csak kevesen élvezik igazán.

Leszboszi szerelem
Régen: Persze, régen is volt ilyen, csak éppen nem beszéltek róla. Ha két lány arra hivatkozva együtt bújt ágyba, hogy meg akarják nézni az Orion űrhajó kalandjait, mindenki tudta, hogy voltaképpen pasikról akarnak hajnalig pletykálkodni. Hiszen a leszbikus csak olyan nő lehet, akinek nem jutott igazi férfi, vagy nem?


Most: Egy ideje minden amerikai tinifilmben van csókolózó lányduó, akik ezzel a jelenettel a plafonig hergelik a fiatal srácokat. Egyes ottani felmérések szerint a fiatal lányok közel 40 százalékának voltak már hasonló élményei, és sokan kifejezetten trendinek tartják ha barátnőjükkel is kipróbálják a gyönyörszerzés módjait. Tinikorból kinőve valamivel nehezebb változtatni a berögzült szexuális szokásokon, bár mint Woody Allen mondta: a biszexualitás dupla esély egy szombat esti randira.

Felhorgadó vágyak
Régen: Volt idő, amikor a nőknek még nem kellett nagyon ügyeskedniük, ha izgalomba akarták hozni a kiszemelt férfiút. Egy vérforraló pillantás, kis smaci, szelíd dörgölőzés, aztán gyors vetkőzés a tájképtapéta előtt, és már mehetett is a móka.


Most: Talán a környezetszennyezés az oka, vagy az éjszakai pornócsatornák bámulásában fásultak el a férfiak, mindenesetre tény, hogy a spontán erekció világa véget ért. Ma már szinte minden férfi elvárja, hogy a nő kézzel-szájjal rásegítsen az izgalmi állapot létrehozására és megtartására. Ám akkor sem esnek kétségbe, ha ez nem sikerül azonnal, mert sokaknál kéznél van a kék tabletta. Ennek hátránya: órákig tartó merevedés, amit alig lehet lecsillapítani. Ez persze jól hangzik, de hogyan lehetnek biztosak abban, hogy a nő is bírni fogja egész éjjel a strapát?

Felhívhatom?
Régen:
A tárcsás bakelittelefonok soha nem akartak megcsörrenni. Mert persze a pasik mindig könnyen dobálóztak a “majd hívlak” kezdetű ígéretekkel, de azt régen is elfelejtették hozzátenni, hogy ez holnap vagy két hét múlva fog-e megtörténni. A lányok meg ott sorvadtak el a telefonok előtt, idegesen rágcsálták a Dianás cukorkákat, és halálosan összevesztek minden családtaggal, aki akár csak egy másodpercre is felemelte a kagylót – hiszen biztosan azt a másodpercet fogja a kiszemelt lovag is telefonálásra választani, és ha foglalt, akkor talán már soha többé nem hív fel…


Most: Az alapszabály ma is változatlan: a nő nem telefonál. De több kiskapu is beépült a rendszerbe. Egyrészt a várakozás hosszas izgalmát egy jó kis shoppingolással is le lehet vezetni, hiszen a mobiltelefon mindenhová elkísér. És jóllehet úrihölgy nem csörgeti meg a férfit – de azért egy SMS-t nyugodtan dobhat neki. Vigyázat, túlzásba ezt sem szabad vinni! A szabály: egy elküldött SMS, egy válasz SMS. Ha a férfi nem reagál, akkor nem szabad újabb SMS-ekkel bombázni, mert könnyen rámenős tyúknak könyvelhetik el a nőt!


A teljes cikket a Nők Lapja Évszakok áprilisi számában találja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top