Aktuális

Mániák bûvöletében

Vannak olyan nõk, akiknek kifejezetten örömet szerez, ha alkalmazkodhatnak, ha kiszolgálhatják párjukat – és ettõl õk még nem lesznek kevesebbek! Szalay Szilvia például nemhogy tolerálja, még támogatja is barátja futballszenvedélyét.






„Bocsáss meg!” – kéri a férfi…
…ha a munkája miatt már megint elkésünk a moziból, ha fél éjszaka a barátaival sörözik, vagy ha lekever egy pofont. Megbocsátunk? Mikor és meddig enged a női szív?
Az összeállítást készítették: Szigeti Hajni, Dudics Emese és Fejős Éva


A témához kapcsolódó írások:


Nem egyszerű eset



Ha kettőnkért dolgozik



Oldódj fel a megbocsátásban!


– Heti két edzés, délután hattól nyolcig, barátságos mérkőzések, hétvégén pedig egy vagy két nagymeccs az „adagunk” – mondja nevetve a Juventus Rádió kereskedelmi osztályán dolgozó Szilvi. – A barátom, Gábor főállásban egy újság marketingese, de gyerekkora óta játszik, az egész családja megrögzött futballrajongó.


Szenvedélye nagyban meghatározza az életünket, leszűkíti a kettesben tölthető időt. Ha ugyanis edzése van, akkor aznap este már nem találkozhatunk, hiszen neki is ki kell pihennie magát a másnapi munka előtt. Ha szombaton meccs van, péntek este nem bulizhatunk a végtelenségig, mert kötelező a nyolc-tíz óra alvás. A mérkőzés délelőttjén semmi fölösleges izgalom, csupán egy könnyű ebéd a megengedett – de időben, lehetőleg több órával a viadal előtt. Mivel én abszolút alkalmazkodó vagyok, szeretem kiszolgálni a páromat, mindez nem okoz gondot. Amikor ő edzeni megy, én a fitneszteremben nyomom a kilométereket, vagy a barátnőimmel találkozom. Régen egy női focicsapat jobbhátvédjeként magam is játszottam, tehát a téma nem idegen tőlem: „képben” vagyok, szeretek a sporttal kapcsolatos terveiről beszélgetni, és természetesen meccsre járni. Már csak azért is, mert a jelenlétem nagyon fontos Gábor számára – ha nem vagyok ott, kevesebb gólt rúg a csapata!








Szalay Szilvia
Egy futballista barátnőjének fel kell készülnie arra is, milyen férfit „kap vissza” egy nyert, illetve egy vesztett meccs után. Ha vesztenek, nem lehet hozzájuk szólni, mindenki mély depresszióba zuhan. Az öltözőben még megbeszélik a hiányosságokat, de mivel az érdi csapat nagyon összetartó közösség, nem vádaskodnak, inkább magukban keresik a hibát. Ha viszont nyernek, jöhet a dínomdánom. Van, hogy a lányokkal, feleségekkel mi külön ünnepelünk, hagyjuk, hadd elevenítsék fel maguk között a legjobb pillanatokat, és csak később találkozunk össze az éjszakában.

Amellett, hogy lemondásokkal jár, nekem is rengeteget ad a párom hobbija. Egyrészt díjazom, hogy hasznosan tölti a szabadidejét, hogy – a munka mellett – van célja, állandóan fejlődni akar a sportban. Élvezem, ha fürdik a dicsőségben, ha neki szurkol a lelátó. A foci révén sosem unatkozunk: állandóan járjuk az országot.


A témáról bővebben a Nők Lapja június 22-én megjelenő 25-ös számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top