Aktuális

Dobrády Ákos

A dalszerzõ-énekest, tucatnyi érzelmes sláger szerzõjét arról kérdeztük: folyamatosan szerelmesnek kell-e lenni ahhoz, hogy valaki szép dalokat komponáljon.






A hét témája a Nők Lapjában:
10 kérdés a szerelemről


Szerelem. Ezer szín, ezerféle öröm, de bánat is, ezerszám. Ezer kérdés, ezer út, megközelítés. Szeretni egyszer, többször, szünet nélkül? Csupán a szépeké a boldogság? Érzések dalban, érzések versben. Szenvedés szül csak szép szavakat? Szexszel teljes a szerelem? Korkülönbség – van különbség? Szakkönyvekkel az ágyba? Sok lehetőség – sok szerelem? Mi most csak néhány kérdésre kértünk választ, néhány szerelemtudortól, vagy olyanoktól, akiket szerelemtudornak vélünk. Okosabbak lettünk? Kicsit. Talán.

További írások:

• Vincze Kinga »
• Kern András »
• Michelle Wild – Vad Kati »

– Nem, igazából nem, bár csodálatos lenne folyamatosan szerelmesnek lenni, hiszen az valahol egyenlő a teljes értékű boldogsággal. Persze a jó dalhoz elengedhetetlen, hogy a szerző is megtapasztalja azokat az érzéseket, érzelmi viharokat, amelyekről mesél, de maradandót alkotni az emlékekből is lehet. Ráadásul akárhová nézünk, a szerelem ott van. A barátaink között, a filmekben, a könyvekben… innen is jöhet inspiráció.

– A boldog szerelemről vagy a fájdalmasról nehezebb írni?

– Igazából nincs nagy különbség, hiszen az ember mindig a pillanatnyi lelkiállapotát, gondolatait írja ki magából. Akinek van egy kis dalszerzői vénája, ösztönösen tud vallani az érzéseiről mind dallamokban, mind pedig szövegben.

– Mi ihleti a dalait? Maga a szerelem vagy egy múzsa?

– Általában maga a szerelem, de a Sírni tudnék vagy a Kicsi gesztenye című dalokat például múzsa ihlette.





– Egy dalszerző jobban szeret, mint egy átlagember?

– Nem hinném. Nem gondolom, hogy lehet „jobban” szeretni… Ha szeretünk valakit, annak már egyetemesen jónak kell lennie. Dalszerzőként talán annyiban tudhatok többet, hogy jobban képes vagyok kimutatni az érzéseimet, és szemben sok férfival, én felvállalom, hogy romantikus vagyok.


A témáról bővebbet a Nők Lapja április 5-én megjelenő 14-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top