Aktuális

Könnyû nyári egytálak

Elõ azzal a bájos és praktikus sütõtállal, amely eddig a konyhaszekrényük alján porosodott! Itt az ideje, hogy Tamással egyszerû, tápláló és isteni finom fogásokat varázsoljanak bele. Egytálétel – snasszul hangzik?

 Esetünkben pusztán csak annyit jelent, hogy nem kell külön főétellel és körettel vagy feltéttel bajlódni, hanem egy füst alatt, garantáltan fél-egy órán belül elkészül a kiadós, gazdaságos nyári vacsora. Tegyék hát félre az előítéleteiket, és kezdjék csak bátran előszedni a hozzávalókat séfünk fehérboros, újkrumplis csirkecombjához, cukkinis, padlizsános, mozzarellás vegatáljához, és ahhoz a szalonnával göngyölt mustáros sertéscombhoz, aminek az illata százakat fog a konyhájukba vonzani perceken belül. Az igazán profik reggel előkészítik a tálat, és este, amikor farkaséhesen hazazuhannak, csak bedobják a sütőbe, és egy pohár, gyöngyöző bodzaszörp mellett már falatozhatnak is. Egy mindenkiért, mindenki az egytálételekért!





Tamás tippje:
Az egytálételek alfája és omegája a fűszerezés! Ezekhez a fogásokhoz – főleg nyáron – használjanak friss fűszernövényeket! Én a csirkéhez friss rozmaringot, a sertéscomb burgonyájához rengeteg petrezselymet és egy pici bazsalikomot tettem. A zöldségtál fűszerezését viszont a fantáziájukra bízom, ezek a zöldségek nagyon „szeretik” az oregánót, a kakukkfüvet és a bazsalikomot is.

Sült zöldségek mozzarellagolyóval
Hozzávalók:
30 dkg cukkini, 30 dkg padlizsán, 3 db lilahagyma, 2 db paprika, 4-4 szál friss oregánó és kakukkfű, 6-8 gerezd fokhagyma só, olívaolaj, kevés fehérbors, 1 csomag mini mozzarella

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és nagyjából egyforma, nagyobb darabokra vágjuk. Tepsibe tesszük a darabolt zöldségeket, közékeverjük a friss fűszernövények leveleit, az egész fokhagymagerezdeket enyhén megsózzuk, megborsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített, 220-230 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd hozzátéve a mozzarellagolyókat, még 10-15 percre visszatesszük a forró sütőbe.





Csirkecombok olívával

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 1 kg tisztított apró újburgonya, 15 dkg zöld olívabogyó, 30 dkg paradicsom, 4 szál friss rozmaring, 4 szál újhagyma, só, őrölt bors, olívaolaj, 2 dl száraz fehérbor

A csirkecombokat kettévágjuk és besózzuk. Tepsibe tesszük a burgonyával, a paradicsommal, a kettőbe vágott újhagymával és az olívabogyóval. Friss rozmaringgal és frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük. Ráöntjük a fehérbort, és gazdagon meglocsoljuk olívaolajjal. Fóliával lefedve, 180 fokos sütőben 35 percig, majd a fóliát levéve, még 20-25 percig sütjük.

A teljes cikk a 29. héten, július 19-én megjelenő Nők Lapjában olvasható.





Olvass bele a Nők Lapja e heti számába!

• Kapócs Zsóka csörtézett  Szegő Andrással »
• Bodrogi Gyula Napoleontól Stopli bácsiig »
• Spermadonor kerestetik »
• “Picit sötét a jövőképem” »
• Az asztmás gyerek is focizzon »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top