Aktuális

Tesó Kft.

5 évesen sokszor még egy szobában sem bírják ki, 25 évesen pedig közös céget alapítanak. Testvérek, akik egy szakmában, egy vállalkozásban dolgoznak – féltékenység és „te mama kedvence”-beszólások nélkül. Hogyan csinálják?

Molnár Szilvia és Molnár Andrea színésznők. Bár Andi szívesen lett volna korcsolyabajnok, Szilvi pedig eredetileg grafikusnak készült, kamaszkorukban mindketten megfertőződtek az ének és a színház szeretetével. Szilvi a Színművészeti Egyetem operett-musical szaka után a Madách Színházhoz szerződött, majd három évig külföldi társulatoknál játszott. Andi egy színistúdió elvégzése után a Budapesti Operettszínház musicalegyütteséhez került, szinte minden darabban a karban énekel és táncol. Jelenleg egy helyen dolgoznak, mivel Szilvi szabadúszóként az „operettes” kismamák helyére ugrott be a Rudolf és a Mozart! című musicalekbe.










– Ez az üzlet számunkra hobbi, szerelem, lehetőség arra, hogy kipróbáljuk magunkat egy új területen, és hogy közösen hozzunk létre valamit…– kezdi Sándor Gabriella, aki négy évvel fiatalabb húgával, Izabellával és egy ghánai-magyar barátnőjükkel hármasban vágott bele a Keuna névre hallgató, afrikai ruhákat, ékszereket kínáló boltocska megvalósításába. Hamarosan a második üzletüket nyitják, szeretnének vidéken is terjeszkedni, és részt vállalni abban a „misszióban”, amely Afrikai szépségeire – például az idén ötvenéves Ghánára – hívja fel a magyarok figyelmét fotókiállításokon, könyveken, kulturális rendezvényeken keresztül. Bár ez most még „csak” a másodállásuk, céljuk, hogy egyszer jóval több lehessen.





Honti Eszter és öt évvel idősebb bátyja, Béla tizenegy éve nyitották meg közös fogászati rendelőjüket.
A szüleik orvosok, így soha nem volt kérdés, hogy egyszer a gyerekek is erre a pályára lépnek, bár a válás után külön nőttek fel, igaz, szinte minden nap találkoztak.
– Az egyetemre mindketten harmadszori nekifutásra kerültünk be, amikor én végeztem, Eszter akkor kezdett. Kitapostam neki az utat, ő meg lekövezte – mondja nevetve Béla.
– Megörököltem a jegyzeteit, tudtam, mire számíthatok a tanároknál, felkészített egy-egy vizsgára – fűzi tovább a szót Eszter. – Soha nem vágták a fejünkhöz, hogy testvérekként nekünk könnyebb lenne boldogulni ebben a szakmában, hiszen a fogorvosi magánrendelők nagy részében testvérek vagy házastársak dolgoznak együtt.
– Így nincs irigység, nincs kibeszélés, fúrásból is csak a fogfúrás képzelhető el… – teszi hozzá a báty.

Ez a három testvérpáros mesél arról, hogyan dolgoznak együtt, egy szakmában, egy vállalkozásban, a teljes cikket a Nők Lapja június 6-án megjelenő számában olvashatjátok!









Még több az e heti Nők Lapjából:
• „Ne kongassunk vészharangot a család felett!” »
• Mentsük meg a férfiakat! »
• Szívünk királya, Dada! »
• Padlizsán, a megunhatatlan »
• Epres Panni, Benedek Tibor + 1 kisfiú » 
• Kolumbiai csavargások »
• Híres emberek, három családból »
• Tinik a forró flaszteron »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top