Aktuális

Csupa-csupa csirke

Tuti csirkés receptje mindenkinek van, aki háromnál többször állt már a tûzhely mögött vacsorafõzési céllal. Újat mondani tehát ebben a kategóriában nem könnyû. Tamás most mégis megpróbálkozik ezzel. Lássuk!




Tudtátok, hogy léteznek olyan ételek, illetve italok, amelyeket különleges érzelmi értéke miatt fogyasztanak gyakran az emberek? Mert könnyű elkészíteni, emiatt ismerős, barátságos az íze… Mindig gyorsan készen van, nem vesz el időt a családtól, a munkától, viszont bármikor össze lehet ütni, ha szívesen látott vendégek érkeznének, így jó emlékek kötődnek hozzá. Ezek lehetnek a gyerekkorunkból „hozott” fogások, de olyan új receptek is, amelyeket azóta ismerünk, hogy elkezdtünk magunknak főzni. Talán épp egy kedves barátunktól lestük el még régen, és azóta saját családunkat kápráztatjuk el vele. Reméljük, hogy ilyen szeretet-ételekké válnak Tamás e heti csirkés fogásai is – egy biztos: nagyon könnyű őket elkészíteni!

Fetás-parajos csirkemell koktélparadicsommal

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 15 dkg feta sajt, 20 dkg friss paraj, 10 dkg koktélparadicsom, 3 dl tejszín, só, olívaolaj, szerecsendió

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a feta sajtot felkockázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, és a parajt nagyon alaposan megmossuk. Serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, megpirítjuk a csirkemellet, megsózzuk, és felengedjük tejszínnel. Ha felforr, beleforgatjuk a parajleveleket, a fetát és a paradicsomot. Két-három percig forraljuk, ízesítjük szerecsendióval, esetleg még sóval, és már tálalhatjuk is.







Az augusztus 1-én megjelenő Nők Lapjában további két remek csirkés receptet találtok: csirkecomb-nyárs salátával és parmezános-vajas csirkemell! Hmmm…





Még több az e heti Nők Lapjából:





• Fóliázott világ? » 
• Haumann Petra és Máté: egy pályán, ketten »
• Szex az exszel »
• Egy különleges nyári nap… » 
• Hogyan neveljünk boldog férfit? »
• Szüntelen harcban: anya és lánya »
• Zugorvos vagy sztársebész? »
• Utaztam a világ legnagyobb óceánjáróján »  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top