Aktuális

Az ételek jokere: a fasírt

Ha van étel, amellyel biztosan nem fogunk mellé, az a fasírt. Várhatunk vele vendéget, vihetjük magunkkal kirándulásra, ehetjük hidegen és melegen egyaránt. Nézzük csak közelebbrõl!





Süthetjük apró golyókban, nagyobb darabokban és egybe is… A fasírtból szinte semmi nem megy kárba, nyilván ez adhatta az ötletet Tamásnak, hogy egy környezettudatos lapszámban ilyen recepteket ajánljon.

Az általa elővezetett változatokon kívül, akad még néhány ötletünk. Van például, aki az összegyúrt húsmasszát bepanírozza, és úgy süti ki, mint a hússzeleteket. Néhányan gombát is kevernek bele – természetesen megpárolva –, mások sertés- és marhahúsból készítik, fele-fele arányban. A mai zsemlék állaga miatt nem árt a beáztatott, kicsavart péksüteményt villával is összetörni. A fűszerezés a lehetőségek tárháza, sokan például, ki nem hagynák belőle a fokhagymát, mások a petrezselyemmel vannak így. Citromot is facsarhatunk bele, ha meg egyben sütjük, főtt tojással, kolbásszal tölthetjük. A labdacsokat lisztbe, prézlibe forgathatjuk, kinek mi ízlik jobban.






Fasírt levesben főtt csibéből


Hozzávalók: 3 zsemle, 40 dkg levesben főtt csirke-, marha- vagy sertéshús, 1 kis fej hagyma, olaj, 2 tojás, só, fehérbors, friss petrezselyem, zsemlemorzsa.







A zsemléket vízbe beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a főtt hússal együtt ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A zsemlét és a húst összekeverjük a hagymával, a petrezselyemmel és a tojásokkal. Ízesítjük sóval és őrölt fehérborssal. Ha túl lágynak találnánk, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Kisebb golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.



 


 



 


 

































Még két fantasztikus fasírt receptet (Diófasírt, Tojásos szardínia-pogácsa) olvashatsz a Nők Lapja október 17-én megjelenő, 42-es számában.






Még több az e heti Nők Lapjából:






• Egy baba; két nyelv »
• Hollywood – zöldben » 
• A bohócot megvédi a kakaó »
• Lombikból – ikreket vagy egykét? »
• Segítség, anya lettem! »
• Újrahasznosított textil »
• Pánik nincs, baj van »
• Ónodi Eszter színei »
• Családok a környezettudatos életmódról » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top