Aktuális

A káptalanfai óvodások úszni tanulnának

A káptalanfai óvodában régi hagyomány, hogy a nagycsoportosok úszótanfolyamra járnak Ajkára. A környéken egyre kevesebb a munka, így a szülőknek már nincs pénzük, hogy a költségeket kifizessék.

– Igen, nagyon szeretnék elmenni uszodába, csak egyelőre félek a víztől – mondja az ötéves Várnai Pisti, miközben elmélyülten rajzol hullámokat a képzeletbeli medencébe -, de nem baj – derül fel az arca -, majd megtanítanak úszni az óvó nénik!

A káptalanfai óvodában régi hagyomány, hogy a nagycsoportosok úszótanfolyamra járnak Ajkára.

– A gyerekek nagyon várják ezt a programot, hiszen évekig készülnek rá… Idén tizenhárman nagycsoportosok, és büszkék rá, hogy rangidősként elmehetnek majd az ajkai uszodába – mondja Mics Ferencné Marika néni, a Katica csoport óvó nénije. – Azonban félünk attól, hogy idén csalódni fognak a gyerekek. A környéken egyre kevesebb a munka, a szülőknek még nehezebb a megélhetés, és már nincs pénzük arra, hogy az utazással és úszótanfolyammal járó pluszköltségeket kifizessék. „Az öröm a tiéd!” pályázatra azért jelentkeztünk, mert egyszerűen nem tudjuk, hogyan mondjuk meg a gyerekeknek, hogy a hőn várt úszótanfolyam idén elmarad.

 

A tanfolyam költségei két tételből állnak: egyrészt a tíz úszásóra, másrészt az utazáshoz szükséges busz bérleti díja. A káptalanfai óvó nénik egyébként mindent megtesznek, hogy minél inkább tehermentesítsék a szülőket: amikor ott jártunk, épp régi- egy és kétforintosokat válogattak és gyűjtöttek nejlonzacskókba. Körülbelül 9000 forint gyűlhetett össze így – mint mondták, jó lesz húsvéti ajándékokra a gyerekeknek. Persze a legnagyobb ajándék az úszótanfolyam lenne…

Amire szükség lenne:

– Úszásórák

– Uszodabérlet

– Támogatás az útiköltséghez

– Fürdőruhák, úszósapkák

A gyerekcsoport kódja: 08

 

 

 

 

 

 

Szavazni a gyermekcsoport kódjának megadásával lehet:

– SMS-ben a PALYAZAT szót és a gyermekcsoport kódját kell elküldeni a 06 91 331 442-es telefonszámra (pl. PALYAZAT 21) Az SMS bruttó díja 90 forint. Ügyfélszolgálati szám: 06-1/422-3490, Tele-For Kft.

– Telefonon a 06-1 371 3242 szám felhívásával és a gyermekcsoport kódjának beütésével lehet “tone üzemmódú telefonkészülékeken.

– Interneten a nlc.hu/unicefszavazas oldalon.

Az egész akció alatt a szavazók között egy félmillió forintos utazást sorsolunk ki. Sorsolás: 2008 április 18-án.

A játékban való részvétellel automatikusan hozzájárul adatainak továbbításához a magazin kiadója és tulajdonosának egyéb vállalkozásai felé.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top