Aktuális

Focikapuról álmodnak Tamásiban

Péntek délután Tamási legszegényebb városrészén, Budán a patakpartra özönlenek a gyerekek. Nagy a lármázás, mindenfelé boldog gyermekarcok. Itt lehet focizni a füvön, vagy szlalomozni a blokktéglákra tett csövek között, de van egy kiszuperált magasugró léc is, a füves terecske leghátsó sarkában pedig egy ütött-kopott csocsóasztalt látok.

Amire szükség lenne:

• Focikapukra
• Kosárpalánkokra
• Sportjátékokra
• Facsemetékre
• Fűmagra

A gyerekcsoport kódja: 09

Fotósunk a nagy jegenyefára mászik épp, hogy a szedett-vedett kosárpalánk fölül fényképezhessen. – Ha nyernénk, a pályázaton azt a palánkot is lecserélnénk egy igazira – kapja el a tekintetem Schwáb Istvánné, Gabi, az egyik szervező. – Lenne végre igazi focikapunk, parkosíthatnánk a területet, de jutna labdákra, ugrókötelekre, hulahoppkarikákra is. Minden évben megrendezzük a helyi gyerekeknek a Budai Gyereknapot. Délelőtt Budai maraton van, megkerüljük az egész városrészt. Ki futva, ki biciklivel. Vannak sorversenyek, labdajátékok, az idén még cigány táncverseny is lesz, hiszen itt főleg romák laknak. Azt is megnézzük, ki a legjobb az összesítésben. Tavaly az én lányom lett összesítésben az első – meséli büszkén. – Ide, a patakpartra jártak a csellengő gyerekek. Egy darabig néztem, ahogy lődörögnek, aztán arra gondoltam a párommal, Hoffercsik Lászlóval, ha már úgyis ide járnak, csináljunk nekik programot! Négy éve húszan voltak az első Budai Gyereknapon, tavaly már hatszor annyian. Reméljük, idén még többen leszünk.

 

Szavazni a gyermekcsoport kódjának megadásával lehet:

– SMS-ben a PALYAZAT szót és a gyermekcsoport kódját kell elküldeni a 06 91 331 442-es telefonszámra (pl. PALYAZAT 21) Az SMS bruttó díja 90 forint. Ügyfélszolgálati szám: 06-1/422-3490, Tele-For Kft.

– Telefonon a 06-1 371 3242 szám felhívásával és a gyermekcsoport kódjának beütésével lehet “tone üzemmódú telefonkészülékeken.

– Interneten a nlc.hu/unicefszavazas oldalon.

Az egész akció alatt a szavazók között egy félmillió forintos utazást sorsolunk ki. Sorsolás: 2008 április 18-án.

A játékban való részvétellel automatikusan hozzájárul adatainak továbbításához a magazin kiadója és tulajdonosának egyéb vállalkozásai felé.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top