Aktuális

D. Tóth Kriszta kalandjai Lolával

D. Tóth Kriszta gondolatait, tapasztalatait a gyermeknevelésről hétről hétre olvashatjuk a Nők Lapjában és a Nők Lapja Cafén. A Híradó műsorvezetője már két éve vall kislányáról, Loláról, az anyaságról és a gyermeknevelésről. Most könyv formájában is olvashatjuk a gyakran ironikus és humoros történeteket.

Van, aki a televízióból ismeri, és van, aki egy női hetilap hasábjain olvassa történeteit a kislányáról. D. Tóth Kriszta nemrégiben hivatalosan is a legjobb lett – a Cosmopolitan olvasói szerint legalábbis az idén ő a legjobb újságírónő hazánkban. A Magyar Televízió Híradójának műsorvezetője most megjelent kötetéhez már két éve gyűjti tapasztalatait és élményeit kislányával, Lolával, illetve magyar–angol családjával közösen.

 

D. Tóth Kriszta április 26-án, 11 órától a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon dedikál! Helyszín: a Sanoma Budapest K10-es standja, a Jövő Háza mellett.

A Lolával az élet című kötetet olvasva megismerhetjük és nyomon követhetjük a megkapó őszinteséggel, öniróniával és humorral átitatott történeteken keresztül, milyen is egy kislány ismerkedése a világgal. Anyának lenni a világ legnagyobb kalandja – állítja a szerző, és épp ezért nevezi kalandregénynek a könyvet is. A hagyományok, szokások és előítéletek miatt jó ideig csak áhítattal illett írni az anyaságról. Pedig anyának lenni tanulási, érlelődési folyamat is, tele kétségekkel, riadalmakkal és persze rengeteg boldogsággal. Erdélyi Z. Ágnes segítségével most összefűzve, kiegészítve olvashatjuk Lola és Kriszta történeteit. Nem babanapló, hanem kalandregény. Igaz történetek, valós szereplőkkel.

A könyvbemutató háziasszonyi teendőit Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője látta el, Kútvölgyi Erzsébet Kossuth-díjas színművésznő felolvasott egy személyesebb hangú írást, Lolát „megjelenítve”. D. Tóth Kriszta kolléganői közül is sokan megjelentek: Novodomszky Éva a kisfiával érkezett, a szülési szabadságon lévő Nagy Judit részleteket olvasott fel a könyvből, akárcsak Galambos Péter, de ott volt Krizsó Szilvia, Bakos Piroska és Somogyi Dia is.

A könyv új és érdekes megoldása, hogy Faltisz Alexandra rajzai ábrázolják Lolát, hiszen Kriszta továbbra sem kívánja kislányát fotón szerepeltetni. A Lolával az élet a Sanoma Kiadó gondozásában kerül a könyvesboltokba Faltisz Alexandra rajzaival.
Míg Lola történeteit a Nők Lapjában továbbra is követhetjük hétről hétre, a Nők Lapja Cafén a sorozat összes részét újra olvashatjuk új blogunkban! (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top