Aktuális

Hűsítő italok

Nincs is annál jobb: az ember hazaér, benyúl a hűtőszekrénybe, és előveszi a gondos kezek által odakészített üvegkancsót, a tetején citromkarikák vagy mentalevél úszik, elő a poharakkal, és...

… És persze vigyázzunk, nehogy leforrázzuk a torkunkat. De félre az ünneprontással, úgyis a csapból is az folyik, hogy igyunk, de ne cukros löttyöket, hanem egészséges gyümölcsleveket, ásványvizet. Ki ne fogadna szót szívesen ennek az intelemnek, amikor mindehhez jobbnál jobb, lédús gyümölcsök közül válogathat?

A limonádé alaprecept, nagyon jólesik a nagy melegben, ráadásul zsíroldó hatású, csak ne tömjük tele cukorral! Tamás ezúttal grépfrútból és narancsból készítette az ő limonádéját, ki lehet próbálni, milyen fenséges ízt ad a két gyümölcs így együtt.

Az alkoholmentes mojito nagyon népszerű, nála csak az alkoholos változat kapna több szavazatot, de hát meleg van, higgyék el, jobban járnak ezzel a típussal!

Sok helyen terem a szeder, de vannak, akik nemigen tudnak mit kezdeni vele, pedig nagyon jóízű gyümölcs, például finom lekvárt lehet készíteni belőle. Vízzel turmixolva pedig nagyon ízletes szomjoltó ital. Ezt a receptet kipróbálhatjuk ribizlivel is – mire leszemezzük, akkor is megszomjazunk, ha előtte netán teleittuk volna magunkat.

Jégkása nemcsak a strandon kapható, ezt jó, ha a gyerekek eszébe véssük, és rögtön bizonyítékot is teszünk az állításunk mellé. Amennyiben mangóval dolgozunk, igazi mediterrán finomságot kapunk, vendégeket is várhatunk vele. Arról pedig nem lehet eleget beszélni, hogy ha valamit el tudunk készíteni mi, tartósítószer nélkül, akkor minek adjunk ki érte egy csomó pénzt. Így tehát a zöld jeges tea megint csak olyan, amit a gyerekek is lelkesen fogadnak majd, tölthetjük nekik üvegekbe, hogy ezt vigyék magukkal a strandra.

Virgin mojito

Hozzávalók: 8 lime, 8 szál menta, 1,5 dl cukorszirup, 8 dl szóda vagy ásványvíz.

A lime-ot cikkekre vágjuk, kifacsarjuk a levét egy kancsóba, és rátesszük a lime-gerezdeket is. Hozzáadjuk a leszárazott mentaleveleket és a cukorszirupot. Alaposan elkeverjük, jeget teszünk rá, és felöntjük szódával vagy ásványvízzel.

Ribizliital

Hozzávalók: fél kg ribizli, másfél dl cukorszirup, 2 citrom.

A ribizlit megmossuk és leszemezzük. A cukorsziruppal, a citromok levével és kb. fél liter vízzel összeturmixoljuk. Leszűrjük és lehűtve fogyasztjuk.


További négy hidegkoktél-receptet (
vaníliás mangóital, narancs-grépfrút ital, cukorszirup, jeges zöld tea
) találhatsz a Nők Lapja július 16-án megjelenő, 29. számában!


Még több az e heti Nők Lapjából:

Gyönyörű nő két pompás férfival »
D. Tóth Kriszta: Erőpróba – publikummal »
A lebukás lélektana »
Sebestyén Balázs tényleg segít »
Ha egy leszbikus pár gyerekre vágyik… »
Veszélyes nyár! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top