Aktuális

Fóliában sült tengeri hal

Ha napközben sokat dolgozol, este valószínűleg már fáradt vagy ahhoz, hogy órákon át pepecselj a konyhában. Ilyenkor nyűg lehet a család megszokott kérdése, hogy "Na, ma mit eszünk vacsorára"?

Elkészítése 25 perc

Hozzávalók (személyenként, tasakonként):

1 nagyobb szelet tengeri halfilé,
Só, bors,
1 citrom,
Olívaolaj,
1/2 bögre (2,5 decis bögrében) kuszkusz,
1/2 darab cukkíni,
1/2 csicseriborsó konzerv,
0,8 dl zölségleves alaplé
Nagy méretű alufólia.

Elkészítés:

1./ Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.

2./ Teríts szét egy nagy alufóliát, hajlítsd félbe, majd azt is félbe és a két szélét egy-két centiméterrel hajtogasd vissza. Így egy kicsi, de erős tasakot kapsz.(Személyenként egyre van szükség).

3./ A cukkínit szeleteld fel vékony karikákra.

4./ A kuszkuszt keverd össze a cukkínivel és a csicseriborsóval.

5./ A citromot vágd félbe. Vágj le róla 2-3 darab vékony karikát a többinek a levét facsard ki.

6./ A halszeletet dörzsöld át sóval, frissen őrölt borssal és locsold meg citromlével.

7./ A tasak aljába szórd bele a kuszkuszt, fektesd rá a halszeleteket, és a citromkarikákat.

Locsold rá a zöldségalaplét.

8./ Zárd be a tasakot és 20 perc alatt süsd készre.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top