Aktuális

Mese a hollywoodi férjfalókról – Lehet egy férjjel több?

Egyszer volt, hol nem volt... Volt egyszer egy királylány, akiből sztár lett Hollywoodban. Ahogy az a mesékben lenni szokott a királylány meglátta a legkisebb királyfit, összeházasodtak, és boldogan éltek, amíg...
…nos, egészen adddig tartott a házasságuk, amíg a királylánynak meg nem tetszett egy másik királyfi. Modern hollywoodi mesénk ezúttal ott kezdődik, ahol az ódivatú tündérmesék végződtek.

„Jól áll neki a legújabb férje!” – a maliciózus megjegyzést Madonna kapta egy angol pletykalaptól, amikor 2000 decemberében oltár elé vezette Guy Ritchie. A nyolc évig tartó házasságnál jóval tartósabbnak bizonyult a felismerés: Hollywoodban bizony kiegészítőnek használják a férfiakat. Hiszen egy díva mit érne férj nélkül? Gábor Zsazsa egy tévéinterjúban kijelentette, hogy egy férjes asszony mindig izgalmasabb, mint egy szingli. S miért ne hihetnénk a férjfalók királynőjének? Mindenesetre a pop királynője is elfogyasztott már két férjet (s jó néhány barátot) ezzel a számmal azonban csak sereghajtó lenne a férjfaló dívák képzeletbeli listáján.

Gábor Zsazsa
Gábor Zsazsa
Madonna és Guy Ritchie
Madonna és Guy Ritchie

A modern királylány…

…nem száz év ártatlan szendergéssel tölti az időt, amíg megérkezik a királyfi. A modern Csipkerózsika maga szedi össze a hozományát: hírnevet, vagyont, gyerekeket és exférjeket. Ki vethetné meg azért, mert a királyfi csak három elrontott házasság után talál rá? Hollywood legmenőbb pszichológusai szerint a férjfaló dívákat a bizonyítási vágy fűti. Gábor Zsazsával ellentétben ők úgy gondolják, nem saját vonzerejüket szeretnék bizonygatni rajongóiknak, épp ellenkezőleg: az a szexszimbólum, aki sokadszor mondja ki az igent, azt akarja megmutatni a nagyvilágnak, hogy ő jóval több egyszerű szépségnél. Ő teljes értékű nő, aki egyszerre építi hollywoodi karrierjét, és tartja fenn a tökéletes házasságot. Lisa Marie Presley, a négy házasságával igencsak előkelő helyre kerülne Hollywood férjfaló királylányainak rangsorában. A rock’n’roll királyának lánya többek között Nicolas Cage-nek és Michael Jacksonnak mondott már igent. Amikor egy újságíró azt kérdezte tőle, hogy három elrontott házasság után miért mondott igent negyedik férjének, igencsak meglepő választ adott:

– Mert hiszek a házasságban. Eddig sohasem a megfelelő emberhez mentem hozzá. Tudom, hogy most végre az igazival házasodtam össze!

Lisa Marie Presley
Lisa Marie Presley

A modern királyfi…

… az a hős, akit egyáltalán nem zavar, hogy kedvese túl van már néhány elrontott kapcsolaton, hiszen általában ő is túl van már néhány váláson. Esetleg gyerekei is vannak. Így aztán egy szava sem lehet, amikor Csipkerózsikánk bejelenti, az esküvő előtt még egy válóperre is szükség lesz. Demi Moore például háromszor is állt az oltár előtt. Tőle lapzártánkkor csak eggyel van elmaradva Angelina Jolie. Aki még csak két férjet szerzett hivatalosan. Brad Pittel ugyanis még nem házasodtak össze, de a pletykasajtó szerint évek óta tervezik a menyegzőt. Jolie második férjével, a nála jóval idősebb Billy Bob Thortonnal hatalmas szerelemben élt, egészen addig, amíg ki nem derült a férfi három gyermeke mellé nem akar újabbat. Angelina tehát elvált, s egy gyermekszerető férfi, Brad Pitt oldalán kötött ki. Ők hat saját és örökbefogadott gyermeküket nevelik boldogan.

Angelina Jolie és Brad Pitt
Angelina Jolie és Brad Pitt

 
Persze néhány királyfi és királylány a sikertelen próbálkozások után úgy döntenek, nem kell a papír a boldogságukhoz. Így van ezzel Goldie Hawn is, aki csak két férjet tudhat maga mögött, s már huszonhat éve él együtt boldogan és papír nélkül Kurt Russellal.

– Hogy mikor házasodunk össze? Soha! Nekem már volt két házasságom, tudom, hogy nem a papír tartja össze a kapcsolatokat. Több, mint két évtizede együtt vagyunk, nem szeretném elrontani ezt a kapcsolatot egy házassággal. – fogalmazta meg nevetve mennyire fél az újabb kudarctól.

Demi Moore
Demi Moore
Goldie Hawn
Goldie Hawn

 
A modern sárkány…

…aki a szerelmesek közé áll, általában nem más, mint a hírnév. Britney Spears például úgy gondolta megmentheti gyermekkori szerelmét, ha összeházasodnak. Ezzel az akcióval azt szerette volna kimutatni, hiába lett világsztár, ő ugyanabba a fiúba szerelmes, akit a középiskolában ismert meg. A világraszóló lakodalmat 2004. január harmadikán tartotta a popsztár, aki két nappal később máris beadta a válókeresetet. És még ugyanebben az évben hozzáment második férjéhez, akitől három év múlva vált el. Egyelőre Britney sem tervez újabb esküvőt, de amilyen lendülettel az oltár elé szaladgált 2004-ben, senki sem csodálkozna, ha jó néhány házasság várna még a botránykirálynőre.

Jennifer Lopez és Marc Anthony
Jennifer Lopez és Marc Anthony
Britney Spears
Britney Spears

 
Jennifer Lopez
is a munkát okolja házasságai sorozatos megromlásáért.

– Eddig mindig az volt a baj, hogy a férfiak, akiket szerettem féltékenyek lettek a munkámra és a sikereimre. Nem értették meg, hogy attól még, mert egész nap a stúdióban vagyok, rájuk gondolok. Sőt, nekik szólnak a szerelmes dalok. Marc Anthony a harmadik férjem, és ő tökéletesen megérti a zenéhez és a munkához fűződő viszonyomat. Ráadásul a házunkban van a közös stúdiónk. – magyarázza Lopez, miért bízik benne, többet nem áll a modern sárkány, a szakmai féltékenység közé és a szerelme közé.

    3 lány 19 férj

Mint annyi mindent, a sorozatban férjhez menő dívák divatját is Magyarországnak köszönheti a világ. Egészen pontosan az újvilágba kivándorolt, s ott hollywoodi álomkarriert csinált Gábor lányoknak. A három Gábor nővér összesen tizenkilenc férjet fogyasztott el. Közülük is a csúcstartó Gábor Zsazsa, aki nyolcadik férjével él együtt. Igaz, ha hihetünk a pletykasajtónak, kivételesen rosszul választott, ezúttal ugyanis a férj hordja otthon a nadrágot. Gábor Magdának, Zsazsa nővérének összesen hatszor sikerült az oltár elé állnia, a legkisebb Gábor lánynak, Évának pedig öt férfi mondta ki az (ideig-óráig) boldogító igent. Hogy ez az igen valóban boldogított, afelől semmi kétség, jó példa erre George Sanders, aki öt évig Zsazsa férje volt, majd két évtizeddel később egy évig Magdával élt házasságban. A férjek, és a házasságok pontos ismertetésétől most el kell tekintenünk, hiszen egy kisebb könyvsorozatra való történet kering a Gábor lányok házasságairól. Hogy mi lehet az oka ennek a rengeteg esküvőnek? A szerelem és a felhajtás szeretete mellett minden bizonnyal a három díva szeretetéhsége állhat a háttérben.

 

Sebestyén Balázs: Tudom, mi voltam előző életembenMég több az e heti Nők Lapjából:

Sebestyén Balázs: Tudom, mi voltam előző életemben »
Tamással, sülve-főve: De jó a bio! »
Mi 3-man, ők 3-man: Falatkák, pépek és husi 2. »
Ha nincs öröm, szerelem, bánat és fájdalom – Érzelmi analfabéták »
A szél és a víz tudománya – Mindent a feng shuiról »
7 egészen extrém ökoötlet – A női mellnek is van mozgási energiája? »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top