Aktuális

Az elátkozott Hollywood

Gondolt-e Brandon Routh, a 2006-os Superman elődjei tragikus sorsára? Vajon a falon kopogó szellemek sújtottak le a Poltergeist gyermekszereplőire? Hátborzongató hollywoodi történeteket gyűjtöttünk egy csokorba.

Érdekel az ezotéria? Nézz körül a Nők Lapja Ezotéria oldalán! KATT IDE!

Vannak, akik földöntúli erőket sejtenek e tragédiák mögött. Mások szerint a forgatásokon megszokott sietség, a stressz okozta véletlen balesetekről van szó, melyeket felfújtak, hogy nagyobb reklámot csapjanak a film körül és jobban csilingeljenek a pénztárgépek.

Ómen: a vég kezdete

1976-ban Hollandiában John Richardson, a speciális effektusok nagymestere Liz Moore-ral, az asszisztensével késő éjjel a kihalt országúton autózik.  Nemrég fejezték be a munkát a Richard Donner rendezte Ómen című filmen, amelyben a sztori szerint a főhős házaspár felfedezi, hogy fiúk maga az Antikrisztus. John túlságosan is elmerül gondolataiban, csak az ütközésre emlékszik, amelyben asszisztense az életét veszíti. A helyszínelők döbbenten konstatálják: a baleset pontosan 66,6 kilométerre az Ommen nevű holland kisvárostól történt.

Az Ómen című film 2006-os feldolgozása
Az Ómen című film 2006-os feldolgozása

 

De nem ez volt az első hátborzongató eset a filmmel kapcsolatban. Alig két hónappal a forgatás megkezdése után az egyik főszereplő, Gregory Peck fia öngyilkos lett. A tragédia után nem sokkal az Atlanti-óceán felett Gregory Peck repülőgépébe belecsapott a villám, majd pár nappal később ugyanez történt Mace Neufeld producer gépével is Los Angeles felett.  Neufeldnek más is kijutott: hoteljét, ahol feleségével szállt meg, az IRA felrobbantotta, hajszálon múlt az életük. Az Ómen tehát rákerült az elátkozott filmek tekintélyes hosszúságú listájára.

Mindez persze nem akadályozta meg az alkotókat-, sőt!- hogy újra és újra elkészítsék a film remake-jét.  Az átok is öröklődött: legalábbis ezt nyilatkozta a 2006-os változat rendezője, John Moore. ( Az Ómen világpremierje 2006. 06. 6-án volt. ) Vagy a véletlen műve  lenne,  hogy egy pénteki munkálat teljes anyaga – amelyben a szülők felfedezik fiúk fején a sátáni 666-os jelet – nyomtalanul eltűnt, csupán üres tekercsek maradtak a kész felvételek helyett?! Állítólag a számítógép azonnal jelezte a hibát: John Moore megesküszik rá, hogy a monitoron megjelent az ERROR 666 felirat. Ezek után ne csodálkozzunk Mia Farrow-n, aki Szűz Mária medállal a ruhája alatt csinálta végig a forgatást. A védekezésnek legegyszerűbb módját az anya szerepére eredetileg felkért Rachel Weisz választotta: ő tüstént nemet mondott.

Poltergeist: halálos szerepe

Az 1982-es horrorban egy boldog, háromgyermekes házaspár új házba költözik, itt azonban gonosz szellemek várják őket.

A nagyobbik lányt Dominique Dunne játszotta, a középső gyereket Oliver Robins, Heather O’Rourke pedig a kis Carol Ann szerepét kapta; ő az, akit a szellemek egyszerűen átszippantanak a falon. Az 1986-os folytatásban Dominique már nem játszhatott, mivel féltékeny exbarátja megfojtotta.

Heather O'Rourke Carol Ann szerepében
Heather O’Rourke Carol Ann szerepében

A második rész után Oliver Robinst támadta meg egy maradandó károsodásokat okozó agyhártyagyulladás. 1988-ban, a harmadik rész befejezése után pedig az akkor 12 éves Heather került kórházba egy ártalmatlannak vélt influenzával – másnapra vérmérgezésben meghalt.

Ördögűző: szellemek mindenütt

Az 1973-as Ördögűzőt  tartják minden idők legelátkozottabb produkciójának, bár azon még folyik a vita, hogy négy vagy kilenc  ember halála köthető-e a forgatáshoz, ahol hintaszékek kezdtek maguktól ringatózni; tükrök hasadtak meg; kellékek tűntek el. William Friedkin rendező azonban nem hátrált meg. Megbízta a jezsuita Merrin atyát, hogy csendesítse le a dühös szellemeket, emiatt a forgatás kínosan elhúzódott.

A film később sem volt mentes a botrányoktól. Sokan rosszul lettek
a moziban, vagy öngyilkosságot fontolgatva hagyták el a nézőteret. Rómában a premier idején kigyulladt és elégett egy 400 éves fakereszt.

A közreműködők sorsa sem alakult szerencsésen. A rendező lecsúszott alkoholista lett, Linda Blair kábítószerügybe keveredett, a Linda anyját játszó Ellen Burstynt pedig három autóbalesetet és egy maradandó csigolyasérülést szenvedett a film forgatása közben.

Superman: a kék overall bajjal jár

Az első számú Superman (Kirk Alyn) annyira utálta, hogy mindig az általa alakított hőssel azonosítják, hogy hamar és önként akasztotta szögre kék overallját. Később csődbe jutott – örökös perben állt azokkal, akik engedélye nélkül használták fel a fotóit. Negyvenévesen Alzheimer – kóros lett, semmire, még a kék overallra sem emlékezett dicső múltjából. George Reeves, a második számú Superman, az ötvenes évek sztárja volt. 1959-ben, nyolc  nappal az esküvője előtt főbe lőtte magát.  A tragédiáról Ben Affleck főszereplésével  2006-ban filmet is készítettek Hollywoodland címmel. Christopher  Reeve, a hármas számú Superman 1995-ben egy lovasbalesetben megbénult, tolószékben élte utolsó éveit, 2004-ben halt meg. Felesége,  aki sohasem dohányzott, rá egy évvel tüdőrákban betegedett meg, és 2006-ban, negyvennégy évesen halt meg, árván hagyva 13 éves fiúkat. De a legdöbbenetesebb egybeesés, hogy Reeve balesetének  estéjén mutatta be az HBO  a Minden gyanú felett című thrillert, amelyben a sztár tolószékbe kényszerült nyomozót játszott.  Mintha  a sors előre vetítette volna Reeve végzetét…

Christopher Reeve Superman szerepében
Christopher Reeve Superman szerepében


Batman és James Bond:  új legendák születnek?

Úgy látszik: az elátkozott filmek sora – vagy az ügyes legendakészítés – tovább folytatódik. A nemrég bemutatott A sötét lovag, a legújabb Batman változat minden idők legnagyobb mozibevételét hozhatja Amerikában, de a film körül sok a tragikus történés. A produkció speciális effektusokkal foglalkozó szakemberét agyonlőtték; ezt követte Heath  Lethger hirtelen halála.  A színésszel, aki Jokerként élete legjobb alakítását nyújtotta, gyógyszer-túladagolás végzett. Később letartóztatták a főszereplő Christian Bale-t; a színész állítólag bántalmazta az édesanyját és nővérét- Bale-t saját édesanyja jelentette fel. Morgan Freeman, a film másik világhírű közreműködője nemcsak autóbalesetet szenvedett, de házassága is veszélybe került. Még kórházba feküdt, amikor felesége bejelentette: elválik tőle, mert a sztár megcsalja őt. Baljós hírek érkeznek a hihetetlen költségvetéssel készülő Transformers II.-ről is. A film főszerepét alakító fiatal és zabolátlan  Shia LaBeouf-fel mindig történik valami. Legutóbb ittasan autóbalesetben a kezét törte, már azt rebesgették, hogy emiatt csúszni fog a film jövő nyárra tervezett bemutatója – míg nem aztán valakinek eszébe jutott, hogy a balesetet beleírják a forgatókönyvbe. Ami meg az új James Bondot illeti: hallottunk egy üldözési jelenet során  a Garda-tóba zuhant autóról, különös kaszkadőr balesetekről és furcsa díszlettüzekről is.

A főhőst alakító Daniel Craig kétszer sérült meg úgy, hogy kórházba kellett szállítani – első esetben az arcán lévő sebet nyolc öltéssel varrták össze. Kétségtelen, hogy a The Quantum of Solac még a hitetlen filmkritikusok szerint is elátkozott film…megjegyezhetetlen címe miatt. 

 

Tutanhamon titkaiA legfrissebb szám tartalmából:

• Pénzhoroszkóp – Megoldódnak anyagi gondjaid?
• Hétköznapi segítőink: az angyalok!
• Szilveszteri bűbájok
• Tutanhamon rejtélye – Vajon tényleg létezik?
• Karmikus történetek

Itt tudsz előfizetni, KATT IDE!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top