Aktuális

Akciós BKV-jegy szórakozó utasoknak

Kedvezményesen vehetik igénybe novembertől a Budapesti Közlekedési Vállalat járműveit a sporteseményekre vagy más kulturális programra jeggyel rendelkezők.

Sporteseményekhez, kulturális programokhoz, különböző rendezvényekhez kapcsolódó kedvezményes BKV-jegy bevezetéséről döntött a Fővárosi Közgyűlés. A novembertől érvényes új jeggyel 4-23 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a programok résztvevői a közösségi közlekedés valamennyi járatán.

A kombijegynek két változata lesz. Az eseti kombijeggyel a rendezvényre lehet eljutni, illetve onnan hazamenni, és az esemény kezdete előtt és befejezését követően 2-2 órán keresztül lesz érvényes egy vonaljegy árának a kétszereséért, azaz 600 forintért.  

A hosszabb érvényességű, időszaki kombijeggyel egy- vagy többnapos rendezvény ideje alatt lehet közlekedni a BKV Zrt. járatain. Ennek árai a hasonló jellegű (napi-, turista-, heti-) jegyek áraihoz képest az érvényesség időtartamától függően 4-23 százalékos kedvezményt tartalmaznak. Ez a jegy egy napra 1200 forint, kettőre 2200 s így tovább: 3200, 3500, 3800, 4100, 4400, 4700. Kilenc napra pedig 5000, tízre 5300 forint.

Ez valójában egy hologramos matrica lesz, amelyet a rendezvényszervezőktől vásárolhatnak meg az utasok az esemény belépőjegyével együtt. Kizárólag akkor jogosít utazásra, ha azt a rendezvény részvételi jegyére felragasztották. A kombijegy érvényes a BKV Zrt. valamennyi járatára a vonalak teljes hosszán, HÉV-en pedig a főváros közigazgatási határán belül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top