Aktuális

Itt a FIAT új családi modellje

Hivatalosan is bemutatkozott az új FIAT Dobló. A jármű személyautó és áruszállító kivitelben is elérhető, akár hétszemélyes kialakításban is.

A korábbi kémfotók után itt vannak a gyári stúdiófotók és az első információk a vadiúj FIAT Doblóról. Az autó két változata, a személyautó és az áruszállító (Dobló Cargo) egyaránt bemutatkozik. Sajnos a gyár csak szúrópróbaszerűen közölt műszaki adatokat, így nem tudunk átfogó képet alkotni a modellről.

Valószínűleg jelentősen bővült a személyautó mérete, de erre csak következtethetünk abból, hogy a tengelytávolsága 17 centivel hosszabb, 2755 milliméteres. Továbbra is kétféle tengelytávolsággal készül az áruszállító, de még rejtély mekkorával.

Itt a FIAT új családi modelljeSzemélyautóként öt- és hétszemélyes kivitelben kapható majd a Dobló, míg az áruszállító a kétféle hosszúságú dobozos mellett kétféle ötüléses, illetve magasított karosszériával is készül. Igazi újdonság, hogy “alvázasként” is rendelhető lesz a jármű, azaz a fülke mögé plató vagy hűtőkonténer is felszerelhető.

A személyautó csomagtartója 790 literes (valószínűleg 5 személlyel), az áruszállító 3,4-4,2 köbméteres raktérrel bír. Utóbbiban akár 2,2 méter hosszú tárgyak is szállíthatók, míg szélességében még a kerékjáratok között is elférnek a szabványos raklapok. A Dobló Cargo terhelhetősége 750-1000 kilogramm közötti.

Négyféle motorral kezdődik a Dobló gyártása, a 95 lóerős benzines mellett 90, 105 és 135 lóerős dízelek kerülnek a járműbe. (A hengerűrtartalomra csak tippelni tudnánk.) Hamarosan tovább bővül a sor, érkezik egy földgázzal hajtott variáns, illetve egy dízel automata váltóval.

A legkisebb 1,3-as dízellel igen takarékos a modell, beéri 4,8 liter üzemanyaggal átlagosan, de ebben segít a többi változatban is szereplő motorleállító Start&Stop rendszer.  A biztonságról az ABS mellett elektronikus fékerőelosztó és menetstabilizáló gondoskodik, míg a könnyebb közlekedést visszagurulás gátló segíti, felárért tempomat, automata klíma, bluetooth kihangosító és navigációs rendszer is kerülhet a Doblóba.

2010 januárjában indul mindkét változat értékesítése ugyanakkor decembertől már megrendelhetőek. 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top