Aktuális

50 év után kerültek elő a könyvtári könyvek

Egy amerikai középiskola könyvtárosa 50 év után kapta vissza a kikölcsönzött könyveket egy öregdiáktól. A késedelmes, de becsületes olvasó egy ezerdolláros csekket is mellékelt a késedelmi díjakra.

Georgette Bordine, az Arizona állambeli Phoenix egyik középiskolájának könyvtárosa igencsak meglepődött, amikor nemrég egy öregdiákja visszaküldött neki két, fél évszázada kikölcsönzött könyvet egy szabadkozó levél és egy ezerdolláros csekk kíséretében. A neve elhallgatását kérő olvasó megírta, hogy a könyvek egy költözködésnél kallódtak el, és csak most kerültek elő egy régi ládából.

A csekk a napi és könyvenkénti 2 centes késedelmi díjat hivatott fedezni. A könyvtáros számítása szerint körülbelül 745 dollárra rúg a felgyülemlett összeg, de az olvasó jelezte: a többi pénzt is a könyvtárnak szánja, arra gondolva, hogy hátha időközben megváltozott a késedelmi díjszabás. Bordine szerint a visszakapott könyvek természetesen visszakerülnek a polcokra, a pénzt pedig a könyvtár új kötetek beszerzésére fordítja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top