Aktuális

Autós demonstráció a parkolókért

Civil szervezetek autós demonstrációt szerveztek Budapestre vasárnap. Felhívásuk szerint a kiskörúti parkolók és forgalmi sávok visszaállításáért harcolnak.

Parkolj velünk a parkolóinkért! – szól az Emberibb Parkolásért Mozgalom, a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete és a legérintettebbek, a Vámház körúti üzletesek-lakók képviselőinek felhívása.

A civil szervezetek 2009. december 13-án autóikkal a kerékpársávokra leparkolva kívánták demonstrálni a Vámház és Múzeum körúton megszüntetett parkolók, forgalmi sávok visszakövetelését. A demonstráció végén pedig petíciót adtak át a városházán.

Mint mondják: “A főváros elvette, az itt élők, dolgozók és támogatóik visszakövetelik! Meg kívánjuk védeni az adópénzeinkből épült parkolóinkat, forgalmi sávjainkat, útjainkat, mert ha most nem cselekszünk, a Nagykörúton is elveszik!”

A főváros ugyanis a belváros rekonstrukciója során több helyen átalakította a forgalmi rendet, sávokat, parkolókat szüntetett meg, többfelé a kerékpáros közlekedés támogatásaként biciklisávokat kialakítva. A szervezők felhívták a figyelmet, hogy a rendezvény nem a kerékpárosok ellen szól!

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top