Aktuális

Még lopni sem tudnak rendesen a magyarok

Érdekes sajtóanyagot kaptunk. Eddig is tudtuk, hogy a GPS-es védelemmel ellátott autók nagyobb biztonságban vannak, de most az is kiderül, miért!

A hazai autótolvajok alulképzettek, a GPS-ről még csak nem is hallottak, legalább is ezt szeretné elhitetni az emberekkel egy szakértő, aki nem meglepő módon egy GPS-es lopásvédelmi berendezéseket forgalmazó cég vezetője.

Természetesen nem szeretnénk kifigurázni ezt a fajta marketing tevékenységet, pláne mivel mi magunk is nagyra tartjuk az effajta védelmet. Sőt, a szórakoztató történetekért külön köszönet a Secret Control GPS Kft.-nek.

Íme néhány érdekes eset:

Volt eset, amikor egy tolvaj egy teljes bűnbandát buktatott le azzal, hogy a nyomkövetővel szerelt autóval egyenesen a szervezet központjába vezette a rendőröket.

Egy másik elkövető a felesége GPS távfelügyelettel szerelt autójával ment kocsit lopni. Amikor a tulajdonos megzavarta, azzal próbált menekülni, de a leolvasott rendszám alapján hamar kiderült, hogy a jármű benn van a rendszerben. Természetesen hamar elfogták.

Egy céges áruszállító ellopásakor a tolvajt a vállalat vele összejátszó sofőrje még figyelmeztette is telefonon, hogy “vigyázz, GPS van a kocsiban”. Az elkövető belenézett a kesztyűtartóba, nem talált benne navigációs berendezést – ezt értette GPS alatt -, és nyugodtan továbbhajtott, persze nem sokáig.

A fenti esetek csak a jéghegy csúcsa – mutat rá az igazgató. Nap mint nap találkozunk olyan esetekkel, amikor a bűnözőknek láthatóan fogalmuk sincs róla, mire képes, hogyan működik egy GPS-alapú nyomkövető rendszer. Mindezt annak ellenére, hogy a technológia – éppen kiváló hatásfoka miatt – rohamosan terjed, és a műholdas helymeghatározást évek óta használják a járműbiztonság, a flottakövetés terén.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top