Aktuális

90 méteres zuhanást élt túl a spániel

Brit vízimentők mentettek ki egy spánielt, amelyik egy szinte függőleges sziklafalból zuhant a tengerbe, majd partra mászva a sziklafal tövében húzta meg magát.

A kutya séta közben egy sirályt kergetett: nagy volt a lendülete, így túlszaladt a szikla szélén, és közel 90 métert zuhant, mielőtt a tengerbe esett. Szerencsére a vízben sem vesztette el az eszméletét, képes volt a tengerből a partra kecmeregni, és a sziklafal tövében húzta meg magát, amíg az életmentők odaértek. A mentőosztagot a kutya gazdái értesítették, amikor a szikláról lenézve látták, hogy a kedvencük partra úszik, sőt, még az ugatását is hallották. Az akció folyamán végig reménykedtek benne, hogy kis barátjuk sérülései nem végzetesek.

A csónak nemsokára kikötött a szikla tövében, a kutya pedig  hamarosan gazdája karjaiban, majd valamivel később az állatorvosi rendelőben landolt, egy jó meleg takaróba csavarva. A spániel sokkos állapotba került, és a tüdeje is részlegesen összeesett, de gyógyítható sérülésekkel úszta meg a kalandot, amely hajszál híján az életébe került.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top