Aktuális

Marad a rekorddrága benzin

A héten ugyan nem változnak az üzemanyagárak, amelyek továbbra is rekordszintet jelentenek hazánkban. Tavalyhoz képest egyes kutakon 90 forinttal többet kérnek egy liter 95-ös benzinért.

Nem változik ezen a héten az üzemanyagok ára, így a benzin átlagos ára 330 forint marad, a gázolajé pedig 303 forint. A múlt héten 6 forinttal nőtt a benzin és 3 forinttal emelkedett a gázolaj ára, ami rekordot jelent a magyarországi árakat tekintve. 

A legdrágább töltőállomásokon a jelenlegi adatok alapján 346 forint a benzin literenkénti ára, míg gázolajat legdrágábban 324 forintért tankolhatunk. A bioetanol (E85) átlagos ára 230 forint, az autógáz országos átlagára 175 forint.

Egy évvel ezelőtt még jóval kisebb összegből lehet teletankolni egy kocsit, hiszen a benzin átlagára 255, a gázolajé 250 forint volt. Vagyis egy átlagos benzines modell esetében több mint 3000 forinttal több maradt az ügyfélnél, de a dízel autósok is másra költhettek 2000 forintot.

Az idei évben eddig 17 forinttal emelkedett a benzin és 9 forinttal nőtt a gázolaj ára.

Forrás: holtankoljak.hu

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top