Aktuális

Részegek a KRESZ-táblán

Új veszélyjelző táblát vezettek be Erdély egyik településén. A kocsmából ittasan távozó gyalogosokra figyelmeztetik a vezetőket.

Igen balesetveszélyes, ha valaki ittasan közlekedik, nemcsak ha autót vezet, hanem ha gyalog próbál hazajutni, akkor is. Az erdélyi Pécskán korábban több olyan baleset is történt, amelyeknek áldozatai ittas gyalogosok voltak.

Ezért aztán új jelzőtáblát vezettek be a romániai település kocsmáinak közelében. Ez nem egy hagyományos, a gyalogos közlekedésre figyelmeztető tábla, hanem az ábrán egy földön tápászkodó embert, üveggel a kezében ábrázolnak. 

Antal Péter, a város polgármestere korábban Németországban látott hasonló táblákat, ott nemcsak a kocsmák, de az egyetemi kollégiumok közelében is látni hasonlókat. Az elöljáró reméli, hogy az autósok a táblát meglátva lassítanak, így csökkenhet a hasonló balesetek száma.

Persze nem ez az első érdekes közlekedési tábla, léteznek az állatok vonuló útjaira figyelmeztető jelzések, így feltűnhetnek békák, kacsák, rénszarvasok vagy aligátorok is a képeken.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top