Egy ember álma – BACARDI®

BACARDI® | 2010. Április 01.
Az 1860-as évek előtt a rumot csak így nevezték: aguardiente, ez szó szerint azt jelenti, "égő víz" vagy "tüzes víz". Nem csoda, hiszen ez durva, nyers és élvezhetetlen ital volt. Aztán jött valaki, aki nemcsak a rumról alkotott fogalmainkat, de iváskultúránkat is örökre megváltoztatta.

Don Facundo Bacardi Massó egy lágyabb, simább, finomabb, semmi máshoz nem hasonlítható italról álmodott. Olyan rumról, ami megfelel a feltörekvő kubai középosztály ízlésének is.

Don Facundo egy évtizeden át kísérletezett Santiago de Cuba-ban, hogy létrehozza a különleges italt, amit megálmodott. Szenvedélyes kutatásának eredményeként 1862-ben készítette el a BACARDI® Superior-t, amely a világ első prémium minőségű érlelt fehér rumja. Don Facundo ebben az évben alapította meg a Bacardi y Compania céget, mely a rumkészítés gyártási technológiájának forradalmasításáért elnyerte a „Los Maestros del Ron”, azaz „A Rumok Mestere” címet.

Koktél-forradalom

Azok az amerikaiak, akik a századfordulón Kubába utaztak – akik katonaként harcoltak a spanyolok elleni háborúban, vagy mérnökként segítették újraépíteni az országot – meglepődve fedezték fel a szegényebbek által fogyasztott durva, tüzes ital helyett az elegáns, kifinomult, érlelt rumot, amelyet a sziget tehetősebb lakói fogyasztottak.

A BACARDI® Superior Rum különlegessége abban rejlett, hogy ízének egyensúlya és finomsága miatt nem dominált az italok ízében, de nem is tűnt el bennük, hanem tökéletesen kiegészítette a többi ízt. Különleges zamatának köszönhetően a koktélkészítés úttörői a koktélok új műfaját teremtették meg a segítségével.

A BACARDI® Superior Rum által ihletett koktélok ma is klasszikusnak számítanak. Ilyen a Mojito, a Daiquirí, a Cuba Libre, vagy a későbbi Bacardi Cocktail, amelyek mind nagy népszerűségre tettek szert – először hazájukban, majd az egész világon.

A java még hátra van

Most, majdnem másfél évszázaddal később még mindig a BACARDI® Superior az egyik leggyakrabban használt koktélalap. A Don Facundo által alapított Bacardi cég pedig azóta is családi kézben van. A BACARDI® Rum az évek során több mint 190 díjat nyert, megkapta a spanyol királyi család Királyi Szállítójának címét, és már régóta a világ egyik legnépszerűbb itala.

Légy egy jó koktélos közösség tagja, csatlakozz a Bacardi Klubhoz! Folyamatos izgalmak, bulihírek és nyeremények várnak.

Nézd meg, milyen profi eszközökkel készülnek a legfinomabb BACARDI® koktélok!

 

 

Exit mobile version