Aktuális

Legyen közmunkás az út mellett

Szemétszedésre invitálja a lakosságot a hazai utak első számú kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Több ezer köbméter szemét kerülhet a megfelelő helyre.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hatodik alkalommal szervez országos szemétgyűjtési akciót az általa üzemeltetett 30 ezer kilométeres közúthálózatnak és környezetének megtisztítására. Az akcióra április 22-én, a Föld napja alkalmából kerül sor. A jelentkezéseket április 9-ig várják a megyei igazgatóságokon, az elérhetőségeket az érdeklődők a www.kozut.hu kapcsolat menüpontjában találják meg.

 A közútkezelő minden csatlakozó számára térítés nélkül ad kesztyűt és láthatósági mellényt, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék elszállításáról is. Idén is tízezres nagyságban várják a jelentkezőket, hiszen a korábbi öt alkalommal összesen 175 ezer önkéntes csaknem 30 ezer köbméternyi szemetet gyűjtött össze országszerte, amellyel akár tíz 50 méteres úszómedencét is meg lehetne tölteni.

A vállalat egész évben végzett út menti szemétszállítási munkája az utóbbi időben egyre inkább szélmalomharcra emlékeztet, az illegális szemétlerakók ugyanis napról napra szaporodnak. A társaság egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemetet gyűjt össze az általa üzemeltetett utak mellől egy évben.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top