Aktuális

SOS-gyermekek a Vivicittán

Az ország három SOS gyermekfalujából száznál is több gyermek érkezik Budapestre április 18-án, hogy részt vegyen a városligeti 56-osok teréről induló 25. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson. A Budapest Sportiroda (BSI) rendezvényén a gyerekek és kísérőik a 3,3 kilométeres Minicittán indulnak, de nemcsak futnak, hanem szurkolnak is minden olyan futónak, aki adományával támogatja az SOS Gyermekfalut.

Azok a futók, akik neveznek a Vivicittára és legalább 500 forint adományt felajánlanak az SOS gyerekeknek, rajtszámukra egy matricát, a helyszínen pedig léggömböt kapnak. Adományozni a BSI nevezési irodáján, illetve a helyszíni nevezésnél lehet. Minden nagylelkű sporttárs, aki adományával támogatja az SOS Gyermekfalut és a rajtszámán viseli a matricát, illetve SOS lufival fut, számíthat az SOS gyerekek lelkes buzdítására!

Barabás Évi, az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagykövete már egy hónapja komolyan edz, hogy együtt futhasson a gyerekekkel. „Fontos, hogy már gyermekkorban tapasztaljuk a mozgásélményt” – mondja Évi. – „De felnőtt korban sem késő elkezdeni a testmozgást. Az edzés gyorsan előhívja a korábbi sportolás emlékét, hihetetlen, hogy a test és az izmok mennyire emlékeznek.”

Az SOS Gyermekfalu nemzetközi szervezete privát alapokon áll, politikai és felekezeti elkötelezettségektől mentes: a világ második legnagyobb gyermekvédelmi civil szervezeteként 132 országában működtet SOS gyermekfalvakat, iskolákat, kórházakat, szociális központokat. 60 évvel ezelőtti alapítása óta gyermekek millióinak nyújt szerető családot, biztonságot és iskoláztatást.
Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kiemelten közhasznú szervezetként az első és a legnagyobb civil szervezet a magyar gyermekvédelemben. Jelenleg Magyarországon mintegy 300 gyermek és fiatal él az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa gondoskodásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top