Aktuális

Kombinálj a rák ellen!

Ha megfelelően kombinálod az ételeidet és az italaidat, segíthetsz a daganatos betegségek megelőzésében. Mutatunk két tuti kombinációt.

Hamburger és ketchup

Egy evőkanálnyi paradicsomszósz jó adag likopint juttat a szervezetedbe: ez az antioxidáns véd a különféle daganatos betegségekkel szemben, mivel kivédi a szabad gyökök ártalmas hatását. Furcsa módon a feldolgozott, főtt paradicsom (amilyen például a ketchup) hasznosabb, mintha nyersen fogyasztanád: a főzés ugyanis felszabadítja a likopint a paradicsom sejtjeiben, így a szervezetnek könnyebb azt felvennie. És persze az sem árt, ha a hamburgered teljes kiőrlésű zsemléből és zsírtalan pulykahúsból készült pogácsából van.

Zöld tea és citrom

A zöld tea maga is rendkívül gazdag antioxidánsokban, de egy amerikai tanulmány szerint egy pici citrom hatására a rákellenes hatású katekinek mennyisége a négyszeresére nőtt az italban. A kísérletekben a leghatásosabb a citromlé volt, de a narancs-, lime-  és grapefruitlé is hasznosnak, bár valamivel kevésbé erőteljes hatásúnak bizonyult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top