Aktuális

Elindult a TechNő

Új rovat született a Nők Lapja Cafén: jönnek a kütyüs hírek és netes tippek, illetve folytatódnak az autós anyagok.
Most vált valóra, amit a Nők Lapja Café főszerkesztője pár héttel ezelőtt a nyomtatott lapban ígért: elindult az oldal “kütyüs” rovata. Mégis, miről lesz itt szó?
Elindult a TechNőMindenféle kütyüről írunk, amit a nők is ugyanúgy használnak, mint a férfiak: mobiltelefonok, számítógépek, fényképezőgépek, zene- és videólejátszók, GPS-ek és hasonlók. “De hiszen már megvannak az oldalak, ahol ilyesmikről olvashatok” – mondhatnád most kételkedve. Igazad is van, ám a TechNő azért más, mert itt női szempontból közelítjük meg ezeket a témákat.

Az a meggyőződésünk, hogy egy nő teljesen máshogy viszonyul az elektronikai cikkekhez, mint egy férfi. (Vigyázat, általánosítások következnek, ezek károsak lehetnek az egészsége – főleg abban az esetben, ha magunkra ismerünk!) Mi, nők általában érzelmileg is képesek vagyunk jobban kötődni a kütyüinkhez, éppen ezért rendkívül fontos a külsejük. De a dolog nem áll meg itt, természetesen nekünk is fontos a tudás, csak nem úgy, mint a férfiaknak. Mi a gyakorlati, mindennapi hasznát keressük az ilyen eszközöknek, míg a hímnemű egyedeket általában a minél több tudás, minél nagyobb kapacitás nyűgözi le: növekvő megapixelek, gigabájtok, megahertzek…

Olyat például még nem hallottunk, hogy egy lány így mesélt volna fel az új mobiljáról a barátnői körében: “…és nézzétek, 720p-ben vesz fel HD videót, így még nagyobb felbontású filmeket készíthetek a gyerekekről!” Olyat viszont már láttunk, hogy egy lány annak örült: az új telefonjának a kijelzőjét tükörként is használhatja, így bárhol, mármikor ellenőrizheti a sminkjét észrevétlenül. Igaz, mindemellett szomorkodott is egy picit, mivel az új telefonban butább volt a számológép, mint a korábbiban, és nem tudta pikkpakk összeadni, mennyibe került a fogyasztása a kávézóban vagy a boltban. Ebből is látszik, hogy nem értünk egyet azzal a nézettel, hogy a nőies kütyü egyenlő lenne a rózsaszín vagy kristályokkal teleszórt eszközzel. Ám igyekszünk kiszolgálni azoknak az igényeit is, akik ilyenekről olvasnának szívesen.

Elindult a TechNőKütyük mellett számítógépekkel és internettel kapcsolatos tanácsokkal, tippekkel is szolgálunk. Megnézünk olyan témákat, hogyan “dobhatjuk fel” a számítógépünket vidám kiegészítőkkel kívül-belül, vagy hogyan egyszerűsítheti az internet az életünket. Arról is írunk, mire érdemes figyelni, miközben a neten lógunk, akár általánosságban, akár a biztonsági szempontokat nézve.

A közkedvelt autós rovat sem tűnik el a Nők Lapja Caféról, beépült a TechNő alá. A Vezess alrovatunkban továbbra is megtalálhatók az autókhoz és közlekedéshez kapcsolódó cikkek, hírek, tesztek.

A legtöbb témánk megengedné, hogy a csillagos egekig szárnyaljunk, legalábbis ami az árakat és az elérhetőséget illeti, de mi azért igyekszünk a föld közelében maradni, és olyan kütyüket bemutatni, amik itthon is kaphatók, méghozzá elérhető áron. Persze néha mi is elgyengülünk, és kénytelenek vagyunk olyan érdekességekről beszámolni, amik valószínűleg soha nem fognak gondosan ápolt karmaink közé keveredni, ám annyira szépek / borzasztóak (nem kívánt rész törlendő), hogy nem lehet mellettük szó nélkül elmenni.

Ez tehát a jelenlegi álláspontunk azzal kapcsolatban, mi érdekli a TechNőket vagy akár a kevésbé TechNőket, de meggyőzhetőek vagyunk. Kíváncsiak vagyunk, az Olvasónak mi a fontos, ezért az érdekesebb, megosztóbb témáknál szavazásokat tartunk majd, és a hozzászólásokat, kommenteket, visszajelzéseket is mindig szeretettel várjuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top