Aktuális

Öngyilkossági hullám a sztárvilágban

Nem csak Magyarországot borzolja egy öngyilkosság: Daróczi Dávid halálhíre kapcsán talán jobban a szemünkbe tűnik, hogy 2010 tavaszán több világsztár is önmaga ellen fordult.
Öngyilkossági hullám a sztárvilágban

Zámbó Jimmy halála óta nem rázta meg így az országot egy ember elvesztése. Egy öngyilkosság híre a világsajtóban is nagy port ver fel: az értelmetlen és váratlan halál mindenhol felzaklatja az embereket. 
Kurt Cobainnek, a Nirvana magát 16 éve agyonlövő  énekesének özvegye, Courtney Love éppen a napokban vallotta be az NME magazinnak, hogy veszélyes önmagára: „Szerintem egy csomó ember gondolkodik az öngyilkosságon. Én megértem, miért. Volt egy epizód két héttel ezelőtt, amikor nagy volt a kísértés, hogy levessem magam az ablakból.” „Mindig is meglehetősen önpusztító voltam. Engem saját magamtól kell megvédeni” – folytatta az excentrikus énekesnő. 
Hulk Hogan, a birkózólegenda a most megjelenő könyvében vall arról, hogy csak Laila Ali telefonhívása mentette meg az életét. Az élete legnehezebb szakaszában, amikor a felesége elhagyta, a lánya őt hibáztatta, a fia pedig börtönből szabadult, csak kevés választotta el attól, hogy meg ne húzza a ravaszt. „Két napon át csak bámultam magam a fürdőszoba tükrében. Két napon keresztül. És közben azon járt az agyam, hogy mennyire könnyű lenne.”
Courtney Love:
Courtney Love:
„Mindig is önpusztító voltam”
Hulk Hogan - barátja telefonhívása mentette meg az életét
Hulk Hogan – barátja telefonhívása
mentette meg az életét

Akiknek sikerült
Sokan vannak, akik megjárták a poklot, de már nem tudtak visszafordulni. 
Idén február végén holtan találták a Star Trek sztárjának, Walter Koenignek a fiát, a szintén színész Andrew Koeniget. „Nyilvánvalóan tele volt fájdalommal” – mondta az apa, utalva a fia egész életét végigkísérő depressziójára.
Andrew Koenig
Andrew Koeniget (41) a vancouveri
Stanley Parkban találták holtan.
Súlyos depresszióban szenvedett
Walter Koenig
Walter Koenig a sajtótájékoztatón fele-
ségével, Judy Koeniggel

 

Szintén ez év februárja óta gyászolja a divatvilág Alexander McQueen sztárdizájnert, aki saját londoni házában akasztotta fel magát, egy héttel az édesanyja halála után.
Alexander McQueen és édesanyja
Alexander McQueen és édesanyja, Joyce – nem bírta elviselni édesanyja halálát
Március elején temették el Mark Linkoust, a Sparklehorse énekesét és dalszerzőjét, aki a közelmúltban olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Daniel Johnston, Tom Waits és David Lynch.
 
Az év elején az egész világot megrázta egy 11 éves kislány halála: Neha Sawant God egy táncos tehetségkutatóban tűnt fel, de állítólag szülei tiltották, hogy a tévében szerepeljen. A halála után sokáig gyilkossággal kapcsolatban folyt a nyomozás, hiszen egy gyerek öngyilkosságát végképp nem lehet elfogadni. 
 
Mindegyikük emlékére hallgassuk meg együtt az öngyilkosok himnuszát, ezúttal a Portishead előadásában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top