Aktuális

Öngyilkosokat ment a szórólapos kutya

Hétköznapi hősökről szóló sorozatunk első szereplője Beni kutya, aki szórólaposztással keresi meg a betevőre valót, szabadidejében pedig öngyilkosokat ment meg.
Fotó: Noszlopy Nagy Miklós
Fotó: Noszlopy Nagy Miklós

Méltán lehet büszke négylábú barátjára, Benire Nemes Imre. A kecskeméti kutyus ugyanis havi 150 ezer forintot keres, és szabadidejében öngyilkosokat ment meg. Beni, a sima szőrű foxi és drótszőrű tacskó keverék osztogatja ugyanis a szórólapokat hoszteszlányok helyett Kecskeméten.

Embereket megszégyenítő szívvel és lelkesedéssel dolgozik és segít egy keverék kiskutyus a kecskeméti Malom bevásárlóközpontban. Az okos és szolgálatkész ebecske PR-os munkakörrel rendelkezik, reklámszórólapokat osztogat, és havi fix 150 ezer forintot keres. Gazdája szerint ő az ország első munka-marketinges kutyája. A büszke gazdi, Nemes Imre a Mentsvár kutyamenhelyen látta meg először Benit, a kutya árván szomorkodott egy ketrecben. 

– Beni kiskorában is nagyon határozott egyéniség volt, pontosan tudta, hogy mit akar – magyarázza Imre, akire gyakorlatilag rásózta magát négy éve a kutyus. Imre reklámfilmet forgatott a Mentsvár állatmenhelyen, és szó szerint nem tudott megszabadulni a kutyától. – A film egyik főszereplője volt Beni kutya. Amikor a kollégákkal mentünk volna haza, már pakoltunk össze, de látom, hogy a kutya ott ül az autómban az anyósülésen. Kérleltem, hogy szálljon ki, de nem volt rá hajlandó. Nem tudtam nemet mondani neki, magamhoz vettem.
Életem egyik legjobb döntése volt – mesélte büszkén Imre.

Húsvétkor állatsimogató napot tartottak a bevásárlóközpontban, és akkor vetődött fel Beni sikere láttán a marketinges gondolat. Beni ma már mindennap a plázában van, hátán pedig egy külön erre a célra vart kis táska van, a következő felirattal: „Szia, Beni vagyok! Fogadj el egy szórólapot!” A pláza látogatóit teljesen lenyűgözi az állat, szinte kivétel nélkül lehajolnak, és elvesznek egy lapot a kutyustól. Beni otthonosan szaladgál a pláza első két emeletén. Tudja azt is, hogy a harmadikra nem mehet, mert ott éttermek vannak. Az ő engedélye oda már nem szól.  Rutinosan használja a mozgólépcsőt. 

Fotó: Noszlopy Nagy Miklós
Fotó: Noszlopy Nagy Miklós
Fotó: Noszlopy Nagy Miklós
Fotó: Noszlopy Nagy Miklós

A kecskeméti pláza igazgatója szerint Beni remek munkaerő. 
– A kutyus egyelőre a próbaidejét tölti. Ha beválik, meghosszabbítjuk a munkaszerződését – tréfálkozik Zsikla Balázs, a plázát üzemeltető Malom Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezető igazgatója. Beni havi fix 150 ezer forintot keres, de ebből ő vajmi keveset élvezhet. Fizetése ugyanis teljes egészében a Mentsvár Alapítványhoz kerül, ahol öngyilkosoknak segítenek. A kutya gazdája szerint nem véletlen, hogy Beni éppen öngyilkosokon segít, hiszen egyszer már megmentett valakit a haláltól. 
– Beninek akkora lelke van, hogy azt bármelyik ember megirigyelhetné! Csupa szív kiskutya. Néz az emberre, és a szemében értelem, szeretet tükröződik. Egyszer megmentett egy fiút a haláltól…  Sétáltunk, és ugrándozott egy fiatalemberre, akin látszott, hogy nem szeret élni. A párom rászólt, hogy hagyja békén a fiút, mire a srác a könnyeivel küszködve megszólalt. Elmondta, hogy éppen egy toronyház felé tartott, onnan vetette volna le magát a mélybe, de Beni szemébe nézve letett az öngyilkosságról… Hát ilyen az én kiskutyám!

Fotó: Noszlopy Nagy Miklós
Fotó: Noszlopy Nagy Miklós

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top