Aktuális

Megkínzott kutyust mentett a hős doki

Embertelen állatkínzó karmai közül szabadított ki a feldühödött tömeg egy kiskutyát a Moszkva téren. A helyes kis palotapincsi szerencsére a legjobb kezekbe került: egy lelkiismeretes állatorvos vette kezelésbe, és megmentette az életét.
Fotó: Isza Ferenc/Bors
Fotó: Isza Ferenc/Bors

Példátlan összefogásnak lehettek tanúi, akik a fővárosi, forgalmas Moszkva téren sétálgattak a napokban. A feldühödött tömeg ugyanis csaknem meglincselt egy láthatóan ittas középkorú férfit.

Történt ugyanis, hogy a férfi a tér közepére állt, és elkezdett a pórázánál fogva a levegőben lóbálni egy aprócska palotapincsit. Az állat hangosan sírt, nyüszített, de a kegyetlen állatkínzó csak nem könyörült rajta, sőt még meg is rugdosta a szenvedő ebet. A férfi ámokfutásának végül egy fiatalember vetett véget, aki rávetette magát, hátraszorította a kezét, és kiragadta a kezéből a palotapincsit. A fiatalemberhez sokan csatlakoztak, öltönyös férfiak, idős nők fogták le az állatkínzót, és hívták a rendőrséget. Pár percen múlt csupán, hogy nem lett még nagyobb botrány.

A láthatóan rossz állapotban lévő palotapincsit egy állatkórházba szállították, ahol egy nagy állatbarát és roppant lelkiismeretes orvos, dr. Csébi Péter vette kezelésbe. Péter barátságosan simogatta, nyugtatta a rémült ebet, megvizsgálta, majd megműtötte. A doki szerint a kutyának szerencséje van, hogy él.

– Gyomorcsavarodása volt, amit az okozott, hogy a kegyetlen gazdája a levegőben lóbálta. Szerencsére sikerült a műtét, a kutya már jól van, és úgy tűnik, új családot is kap. Jelentkezett ugyanis egy idős hölgy, aki elmondta, hogy szívesen magához venné – mondta el a doktor, aki szerint a rendőrök is igazi hősei a történetnek, hiszen a kutyát hangosan szirénázó rendőrkocsival vitték a kórházba, és annyira a szívükön viselték a sorsát, hogy a műtétet is megvárták!

Fotó: Isza Ferenc/Bors
Fotó: Isza Ferenc/Bors

A kutyakínzó ellen eljárás indul, annyi már most bizonyos, hogy a műtét teljes díját neki kell megtérítenie, és további bírságokra is számíthat.

Talán a jövőben megfontolja, hogyan bánik egy védtelen állattal. Arról nem beszélve, hogy az ember a legtöbb esetben visszakapja az élettől azt, ahogyan ő viselkedett. De az már egy másik történet. 

 

Hírsztár sorozatunk korábbi történetei:
Aszfalton mentett életet a tini úszómester 
Fodrásznő segítette világra a kisbabát
Életeket ment a jóképű őrangyal
Öngyilkosokat ment a szórólapos kutya

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top