Aktuális

Hogyan találjam meg a saját utam?

Rengeteg levelet kapok, amelyben olvasóink arról írnak, nem tudják, mi a saját útjuk, mi életük feladata, amelynek teljesítéséért születtek. A következő történettel próbálok választ adni a kérdésekre, és arra, hogy a sors különböző módokon hívja fel a figyelmet arra, ha valaki nem a saját útját járja.

Flóra, amikor elvégezte az egyetemet, válaszút elé került: Amerikában marad, és igent mond egy álláslehetőségre, vagy hazajön a magyar kisvárosba, a családjához és a gyerekkori szerelméhez. Végül az utóbbi mellett döntött. Itthon mindenki boldog volt, összeült a családi kupaktanács, és úgy döntöttek, hogy Flóra tapasztalataival nemcsak szülei vállalkozását virágoztathatja fel, hanem akár egyesíthetik is a szülők és a lány gyerekkori szerelmének üzleteit, hiszen a fiatalok úgyis házasságot kötnek.

Az üzleti fúziók létre is jöttek, a lakodalmat is megtartották, röviddel ezután Flórát megkereste egy fejvadász cég, és multinacionális vállalatnál kínáltak számára állást. Flóra szárnyalt a boldogságtól: nagy kihívás volt ez neki, és jól jött a magas kereset is, amelyet a családi üzletek fejlesztésébe fektethetett. Flóra ezért a fővárosba költözött, éjjel-nappal dolgozott, hétvégenként látta csak szeretteit.

A munkába állás után néhány hónappal várandós lett, de a babát elvetette, még várni akart az anyasággal. Ezután nem sokkal váratlanul meghalt az édesanyja, édesapja depressziós lett, a vállalkozás minden terhe Flóra férjére maradt.

Már egy év is eltelt, amikor Flóra észrevette, hogy férjét alviláginak nevezhető alakok vették körül, és a felépített családi birodalom széthullásnak indult. Úgy döntött, hogy felmond a multi cégnél, hazamegy, és a kezébe veszi az irányítást. Ekkor derült ki, hogy a jóképű, pénzes, a kisvárosban valakinek számító férjére nemcsak fiatal lánykák csimpaszkodtak, hanem egy bizonyos Renáta is, aki Flóráék válásában reménykedett.

Hogyan találjam meg a saját utam?

Az újabb letérés

A fiatalasszonyt kemény fából faragták, a nehézségek, a csalódások ellenére sem roppant össze, hanem rendet tett. Időbe telt, amíg férjéről a „piócákat” leszedte, a nőkkel – főleg Renátával – is keményen megküzdött, és ekkor jött rá, hogy a családja mellett a helye. Az is kiderült, hogy a férje mennyire vágyik gyerekre. Majd egy év elteltével Flóra újra várandós lett, és megszületett Balázs. Bár imádta a gyereket, amikor a kisfiú kétéves lett, és otthon is minden jól alakult – férje és apja közösen vitték a vállalkozást – állást kezdett keresni. Vágyott vissza a régi életbe, egy nagy céghez, ahol főnök lehet, nagy autóval járhat, és nagy társasági életet élhet.

Egyre-másra küldte be az önéletrajzát, állásinterjúkra járt, de érthetetlen módon sehol sem felelt meg. A sok próbálkozás után kezdett belenyugodni a sikertelenségbe, különösen, hogy férje egyre többször emlegette, milyen jó lenne Balázsnak egy kistestvér.

Amikor Flóra lelke úgy-ahogy megnyugodott, és elfogadta, hogy vezető beosztás helyett inkább bővüljön a család, akkor jelentkezett egy fejvadász, akinek ajánlata a legmerészebb álmát is felülmúlta. A többfordulós interjú után megkapta az állást, és a családnak még nem jelentette be, hogy fenekestől felfordítja ezzel az életüket, amikor váratlanul rosszul lett. Az orvosi vizsgálat során mellrákot diagnosztizáltak. A műtétek és a kezelések után rendbe jött, és négy év múlva megszülethetett Marci fia.

Flóra most az egyre terjeszkedő családi vállalkozásban vesz tevékenyen részt, miközben tervezik a harmadik babát.

 

Miértek és jelek

Flóra horoszkópja – és a sors által küldött jelek – alapján életének feladata az, hogy anya legyen és tartson össze egy nagyobb családot, egy családi vállalkozást. A megszerzett tudást, tapasztalatot és kapcsolati tőkét tehát a családi vállalkozásában kell kamatoztatnia.

A sors első jele az volt, amikor Flóra lelépett a saját útjáról, elvetette a magzatot, és a munka miatt elköltözött a családtól. Ezután meghalt az édesanyja, aki addig összetartotta a famíliát.

A sors a második jelet a rákos megbetegedéssel küldte, amikor Flóra kisgyermekét, családját és a családi vállalkozást akarta elhagyni.

***

Senki sem jön a világra cél nélkül. Aki letér az útjáról, és egyre messzebb kerül az életfeladatától, az általában nem érzi jól magát a bőrében. Míg, aki a saját útján halad, onnan is tudhatja, hogy elégedett az életével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top