Aktuális

3,5 millió pakisztáni gyermek élete van veszélyben

Az ENSZ becslései szerint mintegy 3,5 millió gyermek válhat áldozattá a Pakisztánt sújtó áradásokban elszennyeződött víz miatt.

3,5 millió pakisztáni gyermek élete van veszélyben Maurizio Giuliano, az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Irodájának szóvivője elmondta, hogy a WHO felkészült a több tízezreket fenyegető kolerára, habár a pakisztáni kormányzattól még nem érkezett ilyen esetről szóló bejelentés. A baktériumokkal szennyezett víz miatt a kolerán kívül a hepatitis A és E is könnyen terjedhet, s bár a szakemberek mindent megtesznek azért, hogy megfelelő élelmet és friss vizet biztosítsanak az itt élők számára, az ivóvízellátás egyre jobban akadozik.

Az ENSZ adatai szerint mostanáig mintegy 1600 ember vált az árvíz áldozatává, de az iszlámábádi kormányzati hírek szerint ennél alacsonyabb – körülbelül 1300 – azoknak a lakosoknak száma, akik nem élték túl az özönvizet. Az országnak mintegy egyötöde áll jelenleg is víz alatt, az országban minden ötödik embert érint valamilyen formában az árvíz.

(Telegraph.co.uk/NLCafe)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top