Aktuális

Egy hely, ahová nem tehetik be pasik a lábukat

A felmérések szerint az olasz szinglik közel 30 százaléka ma is szívesen jár edzeni, a trend mégis megváltozott: egyre több nő azokat a tornatermeket keresi, ahol tilos a belépés férfiaknak. Egymás után nyílnak a csak nőknek szóló fitneszközpontok.

Szeptember az újrakezdés ideje az edzőtermekben is. Az ősztől rendszeres tornázásra ígéretet tevő olasz nők a kizárólag nekik fenntartott edzőtermeket is választhatják.
Elmúlt az az idő, amikor az olaszok a párkeresés miatt jártak edzőterembe. A tengerpart után a súlyzók mellett és az aerobicon izzadva lehetett a legkönnyebben kapcsolatot teremteni a másik nemmel.
A nők egyre inkább azt igénylik, hogy egymás között tornázzanak, nem tartva attól, hogy miközben pluszkilóiktól igyekeznek megszabadulni, lihegve és kócosan, férfiszem pillantja meg őket. Nem számít, ha nem csinosak.

A diszkréció adja a sikerét a csak női edzőtermeknek, és a különbség nem csak abban rejlik, hogy nincsenek férfiak. A női tornatermekben nincsen tükör sem és a gyakorlatoktól kezdve a büfé kínálatáig minden a nők kedvében próbál járni. A fárasztó súlyemelést a testet-lelket ellazító jóga helyettesíti. Kizárólag nők alkotják az edzők csapatát is. Ők megértik a nőket, tudják, melyek a nők számára a nehéz napok, mekkora problémát jelenthet a mérlegre állás, és hogy a nőknek az edzőteremben is elsősorban kényeztetésre van szükségük.

Egy hely, ahová nem tehetik be pasik a lábukat

A nők közötti szépségversenyt diktáló világban az ilyen edzőterem nyugodt szigetet képvisel – erősítette meg az olasz sajtónak Giuseppe Vercelli sportpszichológus. Az élen Milánó városa jár, ahol gombamód szaporodnak a női edzőtermek.
A férfiakkal ellentétben a nőknek kevésbé van lehetőségük az esti órákban és hétvégén tornázni. Számukra az ideális időpontot az ebédszünet jelenti, amikor az edzésen túl még egészséges ebédre is vágynak, de úgy, hogy pontosan visszaérjenek a munkahelyükre: mi ezt kínáljuk. Jane Fonda narancsbőrpusztító tanfolyamainak a kora véget ért, a mai nők a relaxációban hisznek – mondta Sabrina Giola tréner a milánói Fitness First Ladies Only edzőteremtől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top