Aktuális

Megrázó képek a vörösiszap-katasztrófáról

A vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecseren jártunk. Az embereket, növényeket és állatokat sem kímélő gátszakadás borzalmas pusztítást végzett az 5400 lelket számláló községben.

 

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

 

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt
Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

 

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

 

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

 

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

 

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

 

Te is segíthetsz a katasztrófa áldozatainak

Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést indított a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A szervezet számlaszámán és a valamennyi telefonszolgáltató hálózatából elérhető 1749-en várja az adományokat. Az adományokból befolyt összeget a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak – jelentette be a Kolontárra ellátogató Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.
A Magyar Vöröskereszt a beérkező adományok teljes összegét megkapja. A távközlési cégek semmilyen külön díjat nem számolnak fel az SMS-ek, illetve hívások után, illetve lemondanak felmerülő költségeik érvényesítéséről. A Magyar Vöröskereszt emellett K and H Bank 10405004-00026547-00000000 számlaszámára is várja az adományokat. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „ISZAP”.

 

A mai, 5400 lelket számláló Devecser község határában a középkorban legalább öt kis falu: Devecser, Kisdevecser, Szék, Meggyes és Patony terült el. Ezek minden valószínűség szerint a XII–XIII. század fordulóján alakultak ki, és a Pécz nemzetségből származó nemesi családok birtokolták. Régmúlt idők egyik emléke Devecserben az Esterházy-várkastély. Akkor a családnak, most az idősebbeknek és a könyvtárnak ad helyet. A régi polgári iskola, ahol még Gárdonyi (Zigler) Géza is tanított, ma az alsó tagozatos diákoknak ad helyet. (Forrás: Devecser.hu)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top