Aktuális

Sztárok kis játékai

Néha elég, ha hiszünk egy varázserejű karkötőben. Ki gondolná, hogy a hollywoodi sztároknak szinte nagyobb szükségük van efféle "mágiára" – vagy, ha úgy tetszik: játékra? – ahhoz, hogy harmóniába kerüljenek önmagukkal és a világgal?!

Hollywoodban sokat keresnek a pszichoterapeuták, a párkapcsolati és karriertanácsadók. A sztárok bármennyit fizetnének a kiegyensúlyozottságért, nyugalomért és önbizalomért. Vajon milyen lélektani okok állhatnak a divatőrületek mögött?

1. Hologramos karkötő, a csodatévő

Sztárok kis játékaiA legújabb őrület Hollywoodban: a hologramos karkötő. Egy szörföző kaliforniai testvérpár talált ki. Szerintük ez a körülbelül hétezer forintba kerülő „csoda”, azáltal, hogy a hologramba illesztett frekvenciái hatnak a test energetikai terére, felpörgeti a teljesítményt, távol tartja a mobiltelefonok és rádióhullámok káros rezgéseit, valamint hajlékonyságot, kiegyensúlyozottságot biztosít viselőjének.

Újabban szerencsehozóként is hordják, többek közt Robert De Niro, David Beckham, Demi Moore és Gerard Butler karján látható.

Sztárok kis játékai
Sztárok kis játékai

Mi állhat a háttérben? A sztárok is bizonytalanok, és szeretnének hinni valamilyen igazi „csodaszerben”, amely amellett, hogy megóvja őket a betegségektől, szuperteljesítményre hajlamosítja őket. És tudjuk, hogy a legtöbb sztár babonás – jól jön nekik egy szerencsehozó kütyü, amellyel semmi más teendőjük nincs, csak felcsatolják a csuklójukra.

2. Kicsi kutya, a kedvenc

Sztárok kis játékaiA kutya a celebek leghűségesebb barátja, ha pedig kisméretű, bárhová el lehet vinni egy csinos kis táskában. Hillary Duff, a Lizzie McGuire tévés show főszereplője például egy lépést sem tesz csivavája nélkül, Geri Halliwell mindenhová magával cipeli hófehér kutyáját, miként Natalie Portman mellett is többnyire ott van „testőrként” kis terrierje.

Mi állhat a háttérben? „Én vagyok a főnök” – ugyan a gazdi azt jelzi, hogy övé az irányítás, gyakran mégis az öleb uralkodik felette. Minél kisebb, annál inkább átveszi a falkavezérséget. Ennek ellenére: a leghűségesebb élőlény, akiben nem csalódhatunk – a hírességek a barátaikban, szeretőikben gyakran csalódnak, tehát szükségük van egy vitathatatlanul hű barátra -, ráadásul praktikus, mert akár egy retikülben is elfér.


3. Repülőgép kormányánál

John Travolta és Harrison Ford a repülés szerelmesei, és az volt a repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt ifjabb John F. Kennedy is. Travolta kifejezetten nem szereti, ha másnál van a kormány.

Sztárok kis játékai

Mi állhat a háttérben? A repülés az igazi szabadság szimbóluma. A felelősség és az irányítás összekapcsolódik a szabadsággal. Aki repülőt vezet, átélheti a teljes szabadságot, úgy, hogy közben azért kontrollál mindent maga körül. Travolta talán azért érezheti ilyenkor szabadnak magát, mert évek óta tartja magát a pletyka, miszerint a saját neméhez vonzódik, hiába is titkolja. Ott, fent nincs mit titkolnia, megélheti a teljes szabadságot.

4. Én megtervezem, ti viselitek

Néhány híresség ma már nem csupán a nevét adja egy-egy ruhakollekcióhoz, hanem aktívan részt vesz a tervezésben is. Megálmodja, mit szeretne önmagán és rajongóin látni, és ügyes csapata az ábrándot valósággá formálja. Ilyen kreatív tervezővé „nőtte ki magát” az elmúlt időben például Mariah Carey, Jennifer Lopez vagy akár Madonna tinédzser lánya, Lourdes is.

Sztárok kis játékai

Mi állhat a háttérben? „Én mondom meg, mi történjen” – de legalábbis azt, hogy mit hordjanak a nők és a tinik. Celebként és divattervezőként egyben uralni a trendet: önbizalmat ad a sztároknak, ha látják, hogy szép számmal vannak követőik. Ráadásul ez rögtön első látásra ki is derül számukra.

+1: A slepp

Angelina Jolie, amikor forgatási helyszínt keresett stábjával Magyarországon, betért egy kis turai élelmiszerboltba. Némi csipszet és kólát szeretett volna vásárolni, ám egyedül ehhez sem volt kedve: ötfős személyzete kísérte a kólavásárláshoz is.

Miben segíthet a slepp? Fenntartani az imázst, és fenntartani azt az érzést, hogy „én irányítok, tehát fontos vagyok”. Egyedül talán a színésznő is elveszettnek érezte volna magát egy idegen ország kicsiny közértjében, ahol először még az eladók sem ismerték fel.

 

Sztárok kis játékaiCikkünk a legfrissebb Nők Lapjában jelent meg. 

A hetilap tartalmából: 

  • Hogyan lettem petesejtdonor 3. rész
  • D. Tóth Kriszta: A figyelem művészete
  • Almaszüret
  • Interjú Szinetár Dórával
  • Ezek verhetetlenek! 

Ha előfizetnél a lapra, itt megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top