Aktuális

FÓRUM 41.

Most induló rovatunkat reményeink szerint hétről-hétre Ti írjátok majd. Kérünk titeket, osszátok meg velünk véleményeteket egy-egy cikkel kapcsolatban, szóljatok hozzá aktuális felvetésünkre a Fórumon, lássátok el egymást ötletekkel és kérjetek bátran segítséget szakértőinktől. Kíváncsian várjuk leveleiteket és e-mailjeiteket!

NŐK LAPJA FELVETÉS

„MIT SZÓLNÁL HOZZÁ, HA 70 ÉVRE EMELNÉK A NYUGDÍJKORHATÁRT?”


FÓRUM 41.Vivien25: Nem tartom jó ötletnek a 70 éves korhatárt. Képzeljetek el egy 70 éves óvó nénit ugráló kötelezni az oviban, vagy egy járókeretes nővérkét, aki vérvételkor a szürke hályogja miatt nem találja a beteg vénáját. Nincsenek olyan egészségi állapotban a magyarok, hogy 70 éves korukig dolgozzanak, másrészt ki fog vigyázni a kis unokára, amikor anya és apa dolgozik?

Szállófelhő: Talán bölcsebb lenne valamilyen köztes megoldással, félnyugdíjat és félmunkaidőt lehetővé tenni. Nálunk 68-69 éves mind a négy nagyszülő. Fizikailag kb. 65 éves koruk óta egyre esendőbbek. Még ha szeretnének is, nem tudnak már heti 40 órát munkahelyen dolgozni. A stressztűrésük lényegesen rosszabb, mint akárcsak tíz éve. Mindegyikük diplomás, képzett, alapvetően egészséges emberek, akiknek igényük volna a szellemi aktivitásra, de bizony a többletpihenésre is.

Mölli: Én kiszámoltam, ha 35 év múlva nyugdíjba mennék, addig befizetnék 21-25 millió HUF járulékot (melynek nagy része a nyugdíjbiztosítási alapba megy), utána nem is élnék annyi ideig, hogy visszakapjam ezt az összeget nyugdíj formájában.

Csendike 2010: Szerintem még így is alacsony marad! Új életcélt lehetne kitűzni a százezeres, nyugdíjba készülő népességnek: nyugdíj csak azoknak jár akik betöltötték a 100 évet. Akkor biztos nyakunkba kapnánk a lábunkat és megcéloznánk valamennyien ezt a kort. Mert ugye most nem átallanak hullani alacsonyabb életkorban a nyugdíjasok és a nyugdíjba készülők.

Altamira: Már az ötvenesek sem kellenek sehova… Vezető munkakörben dolgozom, mindig várom, hogy mikor kötnek útilaput a talpamra, azzal a felkiáltással, hogy nem vagyok elég fiatal és dinamikus, nincsenek rendkívüli, szokatlan és kreatív ötleteim. De ha maradok, az is probléma lesz, hogy hogyan csúszom-mászom a sárban vagy siklom a kötélpályán „csapatépítés” címén hatvanöt évesen.

A topichoz ITT tudtok ti is hozzászólni!

 

OLVASÓI VÉLEMÉNY

Kedves V. Kulcsár Ildikó!

Köszönöm, hogy megírta az „Aki önbíráskodásra készült” című cikkét, mert rólam (is) szólt. De azt hozzá kell tennem, hogy a kölcsönt adó akkor sincs biztonságban, ha szerződés készül. Esetemben ez történt. Mégsem kaptam vissza az pénzemet (pedig megjártam azokat a fórumokat, amelyeket az írásában tanácsol, bírósági tárgyalás is volt), mert az adósom másoknak is tartozott. Ilyenkor a bíróság rangsort állít. Mivel nagy összegű tartásdíj-elmaradása volt, engem hátrasoroltak. Futhatok a pénzem után! Az okos jogászok miért nem tudnak kitalálni valamit, hogy a jóhiszeműen kölcsönt adók ne járjanak úgy, mint én? Kérem, a nevem maradjon titokban!

FÓRUM 41.

(A cikk a NŐK Lapja 34. számában jelent meg.)

 

FOGYASZTÓVÉDŐ

FÓRUM 41.Van-e szavatosság az élő növényre?

Kérdés: Két hete vettem egy krizantémtövet, elültettem, rendben fejlődött egy hétig, aztán varázsütésre sorvadni kezdett. Visszavihetem? Mire hivatkozva? Csere vagy árvisszafizetés lehetséges?

Válasz: 1000 Ft árhatár alatt nem lehet visszafizetést kérni. De ha a virágtövet visszaviszi – ezzel bizonyítva, hogy nem a gondozás hiánya miatt van pusztulóban -, magára valamit is adó kertészet (egy hónapon belül legalábbis) fog adni cserébe egy hasonló értékű másik növényt. Hivatkozzon ránk!

Szakértőink – jogász, adótanácsadó, hitelügyintéző, fogyasztóvédő – várják kérdéseiteket!

 


HOBBI-SAROK

Kedves Nők Lapja!

Kezdetben csupán spórolási szándékkal kezdtem el varrni, de azóta hobbivá vált számomra az alkotás. A barátaim is tudják, hogy egyetlen darabka színes rongyot sem szabad kidobniuk, mert nekem még jól jöhet. A fenti csíkos vászon-szatyor anyagát is a kincses ládikámban találtam. Odaültem a nagymamám régi varrógépe elé, és egy délután alatt megvarrtam. Az unokahúgom nagyon örült neki.

Szeretettel ajánlom kedvenc (és olcsó!) méteráru üzletemet: 1096 Bp. Ferenc körút 24.

Kovács Judit

FÓRUM 41.

Várjuk további ötleteiteket (fotóval), ne felejtsétek el megírni azt sem, hol szereztétek be hobbitokhoz a kellékeket!

 

NŐI TITKOK

Műtét vagy alternatív megoldás?

Össze vagyok zavarodva a nőiségemet illetően! Most kaptam meg a nőgyógyászati diagnózisom: a bal oldali petefészkemben ciszták vannak, a méhemre azt mondták, hogy olyan, mint egy 70 éves nőé! 32 éves vagyok, van már egy kislányom és tervezünk még gyereket, de az orvosom kijelentette, hogy ne is álmodjak róla! Nem szeretném sem a hormonkúrát, sem a műtétet. Számomra a gyógyulás nem arról szól, hogy közben ártok a testemnek. Mit tudnék tenni alternatív módon, kikerülve az egészségügyet?

Várom a válaszukat: egy kétségbeesett budapesti nő

 

Problémájára mi nem tudunk érdemben válaszolni, de szívesen megadjuk szakértőnk, Hoppál Bori testtudat-oktató elérhetőségét. Számíthat a tanácsaira! www.hoppalbori.hu

Továbbra is tiszteljenek meg bennünket női problémáikkal, intim titkaikkal, igyekszünk önöknek a legjobb szakembereket ajánlani! 

FÓRUM 41.

 

BARÁTOT KERESEK

Tisztelt szerkesztőség!

Német-magyar vegyes házaspár vagyunk, és szívesen megismerkednénk olyan párral, akik hozzánk hasonlóan nagyon szeretnek főzni és enni. Jó lenne például havonta együtt alkotni a de Nouvelle Cuisine alapján három-négy fogásos menüket, és aztán jó társaságban elfogyasztani. Fontos, hogy a pár lehetőleg hozzánk közel, Pisliscsaba és Hidegkút környékén lakjon.

Csak e-mailre válaszolunk!

(A válaszokat a szerkesztőségbe várjuk.)

ÜZENŐFAL 

Kedves Diáktársak!

A Teleki Blanka Közgazdasági Technikum 1966-ban végzett „A” osztálya részére találkozót szervezünk. Jelentkezni lehet Bükkiné Csizmadia Katalinnál a 06-30 507 2213 telefonon.

Köszönettel Bükkiné Csizmadia Katalin

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top