Aktuális

Jupiter – A nagy szerencse bolygója

Pillanatokon belül a Kos jegyébe lép a Jupiter, és ott marad 2011. június 4-éig. Ez minden állatövi jegy számára szerencsésebb időszak közeledtét jelzi. Ezen a héten ezoterikus kisfüzet jár a Nők Lapjához, amelyből megtudhatod, hogy a jupiteri időszakban melyik csillagjegyre köszönt boldogság a szerelemben, siker a pénzügyekben, és melyik csillagjegy számára lesz fontosabb most a karrier, a barátok vagy a család.

Jupiter a mitológiában

Jupiter – A nagy szerencse bolygójaA Római Birodalom fénykorában előkelőbb istennek tartották Jupitert, mint amilyen a görögöknél Zeusz volt, aki szintén nagy hatalmáról és szigoráról volt híres. Jupiter apja a római mitológiában Saturnus volt, anyja pedig Ops istennő.

Jupiter óvta Róma városát, hadra kelés előtt megáldotta a harcosokat, visszatérésükkor üdvözölte őket. Hatalmában állt büntetni és jutalmazni, és uralkodott a mennydörgés felett. Amikor Róma háborút hirdetett, a hadvezérek hozzá fohászkodtak a győzelemért. Ha pedig győztesen hazatértek, áldozatot mutattak be az istennek.

Jupiter az asztrológiában

– Ha jól áll egy horoszkópban a Jupiter, az azt jelenti, hogy hosszabb az élet, optimistább az életszemlélet. Bizalmat, hitet, előnyöket biztosít a legkülönbözőbb területeken, ám gyakran előfordul, hogy ezt nem vesszük észre.

– Segíti a tanulást, erősíti a hűséget és az igazságot.

– Előidézhet túlzott derűlátást, extravaganciát, önáltatást és önteltséget is.

Jupiter, a Naprendszer óriása

A Jupiter a Naprendszer legnagyobb bolygója, a Vénusz után a legfényesebben ragyogó bolygó. Galileo Galilei fedezte fel 1610-ben, az általa megfigyelt, holdjai közül a legjelentősebbek: az Io, a Ganymedes, az Europa és a Callisto.

Ezen a héten ezoterikus kisfüzet jár a Nők Lapjához, amelyből megtudhatod, hogy a jupiteri időszakban melyik csillagjegyre köszönt boldogság a szerelemben, siker a pénzügyekben, és melyik csillagjegy számára lesz fontosabb most a karrier, a barátok vagy a család.

Jupiter – A nagy szerencse bolygójaCikkünk a Nők Lapja eheti számában jelent meg.
A legfrissebb szám tartalmából: 

  • Elég-e 30 perc a gyerekre?
  • Befizetem a csekket, add bele a részed!
  • D. Tóth Kriszta: Két dudás, szeretetben
  • Epres Panni: “Tamás sosem adott rám miniszoknyát”
  • Győzd le az őszi betegségeket!
  • Az illetéktörvény 4 pontja

Előfizetnél a lapra? Itt megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top