Aktuális

Útmutató kommunikációképtelen férfiakhoz

Kedves Vásárlónk! Köszönjük, hogy megszerezte és hazavitte a Kommunikációképtelen Férfi 1.0 nevű termékünket (röviden: KF). Íme, a használati utasítás a háztartásába beszerzett legújabb szórakoztató egységhez. Kérjük, tartsa be javaslatainkat, s meglátja, sokkal boldogabb lesz a KF-el. És persze ő is!

A kapcsolat elején nem hív fel.

Ha a KF nem hív, annak számtalan oka lehet. Bár a női agy tekervényeiben csak egyfajta megoldás létezik: „Nem érdekelsz”, a valóság ennél árnyaltabb. A férfi fejében egyszerre csak egy gondolat fér meg, ezért gyakran előfordul, hogy a telefonálás akadozik.

Jó, ha tudjuk: A telefonálás még egy boldog kapcsolat végéig is akadozhat!

Mi a megoldás? Bár az önsegítő könyvek a „tuti” módszerek széles skáláját kínálják, az igazság az, hogy ezek csak akkor működnek, ha a férfi kommunikálni akar. A legjobb megoldás, ha ebben az esetben a nő sem kezdi el hívogatni a párját. Várjuk meg, hogy a KF jelentkezzen, ha van mondanivalója!

 

Nem válaszol az esemesre.

Gyakori, hogy a nő esemesekkel bombázza kedvesét napközben, a KF viszont válasz nélkül hagyja a rövid szöveges üzeneteket. Az pedig, hogy magától küldjön pár szót, szinte teljesen elképzelhetetlen. Ahhoz, hogy megértsük a jelenséget, két alapelvet kell tisztáznunk. Egyrészt a KF számára az esemes nem számít tényleges kommunikációs formának. Azaz nem is gondolja, hogy válaszolnia kellene. Másrészt nem feltétlenül olvassa el az üzenetet a megérkezés pillanatában.

Jó, ha tudjuk: Mivel az esemest nem tartja értelmes kommunikációnak, ő sem kezd el üzenetet pötyögni.

Mi a megoldás? Jó ötletnek tűnik a kérdő mondatok fogalmazása, de ezek könnyen válhatnak költői kérdésekké. Inkább házi kommunikációs tréninget javaslunk: üljünk le a párunkkal, és kedvesen magyarázzuk el neki, hogy szeretünk esemest kapni, legalább válaszul a feltett kérdésekre.

Használati útmutató kommunikációképtelen férfiakhoz

Nem veszi fel a telefont.

A KF számára a telefon nem a mindennapi élet fontos eszköze. Akkor sem, ha a munkájához kell. Ennek megfelelően csak akkor veszi fel a kedvesének, ha az a lehető legjobb pillanatban hívja, és éppen tudnak beszélgetni. Azaz épp nem dolgozik és nem is tévézik, stb.

Jó, ha tudjuk: Másnak sem mindig veszi fel a telefont, még akkor sem, ha otthon egyébként ezt látjuk.

Mi a megoldás? Hagyjuk, hogy visszahívjon, amikor neki alkalmas! Ugyanakkor – mivel arra gondol, hogy este úgyis beszélgetünk majd – előfordulhat, hogy nem hív vissza bennünket. Ilyenkor érdemes újra megcsörgetni.

 

Hazajön, és nem beszél.

Tipikus hiba, hogy a munkából megérkező KF-től azt várja a nő, hogy színes szóáradattal ecsetelje a munkahelyén történteket, hiszen fordított esetben mindig ez a forgatókönyv játszódik le. Azonban a férfiagy ebben az esetben is máshogyan működik: a bal agyfélteke szépen csendben szeretné rendszerezni, felcímkézni a nap eseményeit, s ehhez neki nem kell hangosan kimondania azokat. Sőt! Csendre, nyugalomra és ingerszegény környezetre van szüksége.

Jó, ha tudjuk: A híradó, a foci és a kedvenc sorozat is segítenek elterelni a gondolatokat a munkahelyi problémákról.

Mi a megoldás? Egy óra csendszünet, amikor nem akarunk mindenáron beszélgetést kezdeményezni, hanem hagyjuk, hogy magától kezdjen el beszélni. Egy óra hallgatás (és szöszmötölés) után a nő elkezdhet beszélni a saját napjáról, de ilyenkor még ne lepődjön meg, ha nem tud figyelni rá a párja! Akkor van baj, ha az este folyamán egyáltalán nem nyílik meg a férfi, és nem mesél. Ha ez egyszer-egyszer előfordul, az különösen nagy munkahelyi stresszre utal, de ha régóta tart, akkor nagyobb lehet a baj.

 

Nem figyel.

Ha a KF nem válaszol a vele egy háztartásban élő nő kérdéseire, annak a legfőbb oka az, hogy éppen mással foglalkozik. Sajnos, a KF 1.0 nem rendelkezik elég agyi kapacitással ahhoz, hogy két dologra figyeljen egyszerre, különösen, ha ebből a beszéd az egyik. Ezért, ha elfoglalja magát barkácsolással, számítógépezéssel vagy egyéb nagy koncentrációt igénylő tevékenységgel, ne zavarjuk meg!

Jó, ha tudjuk: Minden KF kifejleszt magának álkommunikációs paneleket, amelyek segítenek a beszélgetés látszatát kelteni. Ezek általában kérdések: „Igen?” „Tényleg?” „Miért?” Ne dőljünk be a látszatnak, ez nem beszélgetés!

Mi a megoldás? Érdemes reggeli, ebéd vagy vacsora után az asztalnál ragadni, ugyanis a kisimult, jóllakott KF ilyenkor különösen kommunikatív hangulatba kerül, s ez segít abban, hogy végre beszélgetés alakuljon ki. A lényeg, hogy a KF is és párja is tisztában legyen vele: minden nap megteremthetők azok a helyzetek, amelyek az igazi kommunikációról szólnak!

Útmutató kommunikációképtelen férfiakhozCikkünk a Nők Lapja eheti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • Interjú George Clooney-val
  • Anyabank: Módszer, amely spórolni tanítja a családot
  • Gyereket szeretnénk!
  • Gábor Zsa Zsa – A múlt század Paris Hiltona
  • Tamással sülve-főve
  • Sztárok, akik tudják, mi a szegénység  

Előfizetnél a lapra? Itt megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top