Aktuális

Belefullad a szmogba az ország?

Az idei év első komoly szmoghelyzete alakult ki a napokban, amely az ország legnagyobb részére kiterjed, és igen tartósnak ígérkezik. Több hazai nagyvárosban a szmogriadó riasztási fokozatát is meghaladja a levegőben a szálló por koncentrációja.
Szmogba fullad az ország?Olvass tovább!
Klímakatasztrófa közeleg?
A legsúlyosabb ipari katasztrófák

A legkedvezőtlenebb a helyzet a Sajó völgyben, és a Dorogi-medencében. Az adatok folyamatosan követhetőek a legszennyezes.hu oldalon.

Az elmúlt napok csendes időjárása nyomán napról napra emelkedett a hazai városokban a szálló por koncentrációja. Először az egészségügyi, majd több városban a szmogriadó tájékoztatási, sőt riasztási értékét is meghaladta a szennyező anyag koncentrációja. Dorogon, Esztergomban, Miskolcon a szálló por koncentrációja az egészségügyi határérték 300%-át is meghaladta. De igen rossz a helyzet Debrecenben, Székesfehérváron és Budapesten is, sőt szinte a legtöbb hazai nagyvárosban az egészségügyi határérték felett alakul a szálló por koncentrációja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top