Aktuális

Kihűlt babával koldult a nő

Eljárás indult az ellen a román nő ellen, aki kihűlt, súlyosan bántalmazott kislányával koldult a Gyáli úton. Időközben előkerült a pici lány apja is, aki szintén előzetes letartóztatásba kerülhet.
Kihűlt babával koldult a nőHírsztár sorozatunk korábbi történetei
Aszfalton mentett életet a tini úszómester

Súlyos állapotban vittek a Heim Pál Gyermekkórházba egy kislányt, aki kéregető édesanyja kezében vacogott a hidegben. A mindössze másfél éves leánykára a rendőrök figyeltek fel, amikor húszéves anyja a kocsik között kéregetett vele a nagy hidegben a Gyáli út és Könyves Kálmán körút sarkán. A rendőröknek feltűnt, hogy a pici nagyon rossz állapotban van, ezért azonnal hívták a mentőket. A szakemberek megállapították, hogy a kislány súlyosan alultáplált, gyenge az immunrendszere és verések, zúzódások nyomai látszódnak a pici testén. A gyereket korábban nagyon megverték, de friss bántalmazások nyomai is látszódnak rajta.
„A gyerek nagyon alultáplált volt, meg volt fázva és bántalmazás nyomai is látszódtak” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

KIhűlt babával koldult a szívtelen nőA rendőrök előállították az anyát, akit előzetes letartóztatásba helyeznek, és dacára annak, hogy román állampolgárságú, Magyarországon eljárás indul ellene kiskorú veszélyeztetése miatt. A gyereket gyámság alá helyezik, hogy mi lesz a sorsa, az függ az anya büntetésétől és attól, hogy vannak-e Romániában rokonai. Egyébként a gyerekkel való koldulást Magyarországon jogszabály tiltja.

Időközben előkerült a gyerek apja is, és a nővel közös másik gyerekük, egy két és fél éves kisfiú. A másik gyereket is megvizsgálták, rajta nem találtak bántalmazásra utaló nyomokat, viszont fejlettségben két évvel van visszamaradva egy hasonló korú, egészséges gyerekhez képest, csont és bőr.

A kislány Magyarországon született, az egyik fővárosi kórházban, de születése után anyja elhagyta, tavaly októberben jelentkezett érte újra. Magyarországon a nő és a férfi koldulásból éltek, a gyerekekkel egy hajléktalanokkal foglalkozó intézménybe költöztek be.
Állítólag úgy gondolták, hogy a kisgyerekkel jobb üzlet koldulni, hiszen jobban megesik a picin az emberek szíve és több pénzt adnak…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top