Aktuális

Gyónj mobillal!

Mindenre van mobilos alkalmazás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy új iPhone-program, amelynek segítségével a modern hívők a telefonjukban vezethetnek listát a bűneikről.
Alig pár napja, hogy megtudtuk: a pápa áldását adta a Facebookra, máris itt a következő technológiai újítás a katolikusok részéről. Amerikai és angol egyházi elöljárók is jóváhagyták a Confession névre hallgató iPhone-alkalmazást, amely a gyónásban nyújt segítséget.
 
Gyónj mobillal!

A hívők a bűneiket tarthatják nyilván az angol nyelvű programmal. Minden parancsolathoz hozzárendeltek egy listát a különféle megszegési módokról, ezeket a bűnöket kipipálva vezethetik a nyilvántartásukat a bűnbánók. A jelszóval védett alkalmazás természetesen nem ad feloldozást, és nem helyettesíti a valódi gyónást, csak abban segít, hogy a modern hívő a fülkében rendszerezetten tudja elsorolni a bűneit.

A kétdolláros alkalmazás az egyik készítője szerint máris segített egy embernek, hogy húsz év eltévelyedés után visszataláljon az egyházhoz.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top